IniciNoticiesSocietatLa pagesia torderenca s’uneix a les mobilitzacions avui i demà a les carreteres...

La pagesia torderenca s’uneix a les mobilitzacions avui i demà a les carreteres de la frontera entre Catalunya i França

Amb aquesta nova mobilització, els agricultors i ramaders locals remarquen la seva oposició als tractats amb tercers països, als quals no se’ls exigeixen les mateixes condicions que als productes produïts dins del territori europeu.

Unió de Pagesos ha convocat de nou als pagesos catalans i torderencs, aquest dimarts i dimecres, per concentrar-se a les carreteres de la frontera entre Catalunya i França. Amb aquesta nova mobilització, els agricultors i ramaders locals remarquen la seva oposició als tractats amb tercers països, als quals no se’ls exigeixen les mateixes condicions que als productes produïts dins del territori europeu. Des de la Unió de Pagesos asseguren que aquesta “competència deslleial” carrega de temps i costos a la pagesia de l’agricultura familiar.

El torderenc Fran Serra afirma que hi ha hagut predisposició del govern a emplaçar-se a més reunions amb la pagesia. Tot i això, fins que les paraules no es converteixin en fets, el sector agrari es mantindrà ferm en les seves reivindicacions.

Fran Serra reunions

“mentre no s’executin les millores seguirem en peu de guerra”

Durant el mes de gener, les dades de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) apunten que Tordera, tot i millorar, encara supera amb escreix els 200 litres per habitant i dia (254 litres durant el gener). En aquesta línia, el pagès de Can Granota assenyala que un habitant pot arribar a gastar 10 vegades més.

Fran Serra aigua

“Un habitant pot gastar 2000 litres al dia”

En aquest sentit, l’Ajuntament de Tordera manté converses i negociacions amb el Consell Comarcal del Maresme i l’ACA per poder utilitzar l’aigua de la depuradora de Sant Pere de Riu per regenerar l’aqüífer de la Tordera. El consistori proposa que pugui arribar l’aigua de la depuradora de Sant Pere de Riu a les zones de Vallmanya i Sant Tou, que facilitaria que s’omplissin els pous i així recuperar l’aqüífer. Serra reconeix que seria un pas significatiu.

Fran Serra depuradora

Serra admet que la burocràcia sembla que s’ha relaxat lleugerament. No obstant això, critica que amb l’Agenda 2030 el govern exerceix més control sobre la pagesia posant més tràmits.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES