IniciNoticiesEntitatsEL TORDERENC JOAN MAS ENCAPÇALA UN PROJECTE PER CREAR UNA BIBLIOTECA EN...

EL TORDERENC JOAN MAS ENCAPÇALA UN PROJECTE PER CREAR UNA BIBLIOTECA EN UN POBLE RURAL DE NICARAGUA. FINS AQUEST INDRET JA S’HAN FER ARRIBAR UN TOTAL DE 1157 LLIBRES.

El col·lectiu Llibre Libre, on forma part el torderenc Joan Mas, ha fet un pas més en el projecte de crear una biblioteca en un poble rural de Nicaragua.

Després de la campanya de recollida de llibres feta a Tordera, s’han fet arribar un total de 1157 llibres a Nicaragua. L’objectiu era la creació d’una biblioteca a la comunitat rural de Casa Blanca, a Pueblo Nuevo. Aquesta iniciativa ubicada a l’escola de la comunitat rural de Casa Blanca, beneficiarà a un total de 359 alumnes de nou comunitats de la zona. Joan Mas ens explica com serà aquesta biblioteca i quins llibres s’han portat a Nicaragua.

Tot va començar l’agost del 2007 quan un grup de joves va marxar a Nicaragua com a brigadistes per conviure amb famílies rurals. A partir d’aquí van copsar la necessitat de crear una biblioteca. Aquest estiu s’ha pogut fer l’enviament de tots els llibres.

El torderenc, Joan Mas ha estat durant 4 mesos en aquest comunitat per acabar d’estructurar el tram final de la construcció. En breu es començaran les obres a una aula de l’escola per a ubicar-hi tots els llibres.

El MINED (Ministeri d’Educació de Nicaragua) també s’ha compromès a destinar un professor a la futura biblioteca. L’ONG local, CIPRES, és l’encarregada de donar-li seguiment al projecte.

Joan Mas assegura que la comunitat rural de casa blanca, a pueblo nuevo està dedicada plenament al camp.

Per a més informació sobre l’acció d’aquest col·lectiu podeu consultar l’adreça d’Internet www.llibrelibre.blogspot.com.