IniciNoticiesMedi ambientSURT A INFORMACIÓ PÚBLICA EL CATÀLEG DEL PAISATGE DE LES COMARQUES GIRONINES....

SURT A INFORMACIÓ PÚBLICA EL CATÀLEG DEL PAISATGE DE LES COMARQUES GIRONINES. EL CATÀLEG INCLOU ELS ESTANYS DE TORDERA COM A ZONA D’INTERÈS.

El DOGC publica avui la resolució per la qual se sotmet a informació pública el Catàleg del paisatge de les Comarques Gironines, elaborat per l’Observatori del Paisatge de Catalunya, durant un termini d’un mes. El Catàleg és un instrument previst a la Llei del paisatge de Catalunya que serveix per inventariar i analitzar tots els valors paisatgístics de la zona i per proposar aquells objectius de qualitat paisatgística que la planificació territorial i la resta de polítiques sectorials hauran de prendre en consideració.

El Catàleg divideix l’àrea de les Comarques Gironines en 26 unitats de paisatge, definides segons el creuament de dades sobre la morfologia del territori (relleu, hidrologia, pendents) amb d’altres de caràcter social o cultural (usos del sòl, elements identitaris) i els resultats de la consulta ciutadana.

Entre  aquestes unitats de paisatge apareix la Baixa Tordera, que es defineix com a plana deltaica, rica en regadius, amb els estanys de Tordera com a vestigis d’antigues zones humides més extenses. Ocupació del delta per indústries diverses. El Catàleg defineix, per a cada unitat de paisatge, un conjunt d’objectius de qualitat paisatgística. Per altra banda, també identifica cartogràficament, per a les diferents zones o elements del territori, quina mena d’objectius o d’estratègies serien les preferents per a la  protecció, gestió i planificació del paisatge.

ÚLTIMES NOTÍCIES