IniciNoticiesMedi ambientTordera entra en emergència per sequera. Només es podrà gastar 200  litres...

Tordera entra en emergència per sequera. Només es podrà gastar 200  litres per habitant i dia.

El consum mitjà durant el darrer mes de desembre va ser de 261 litres a Tordera, una xifra que supera amb escreix el nou topall de 200 litres

El Govern va anunciar ahir l’entrada del sistema Ter-Llobregat a la fase d’emergència per sequera. El canvi era previsible, després de molts mesos sense pluges abundants, una situació que ha portat els embassaments catalans al límit.

L’entrada a l’emergència per sequera afecta més de sis milions de catalans, la majoria situats a l’àrea de Barcelona i la rodalia, que depenen del sistema Ter-Llobregat. En total, són 202 municipis de 14 comarques. 

La principal novetat de l’entrada en emergència és el límit de 200 litres de consum d’aigua per habitant i dia de mitjana per municipi, 10 litres menys del llindar que existia durant la fase de preemergència. Quan la restricció es refereix al consum d’aigua per persona i dia, també es té en compte el que fa a la feina o altres espais, com a un bar o gimnàs.  L’Alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias anuncia que a partir d’avui es reuniran les regidories afectades per l’anunci i que la setmana vinent es reunirà la comissió de sequera per establir les accions a emprendre per assolir els nous límits del decret.

Elisabet emergència

“convocarem d’urgència la comissió de sequera per establir les accions a fer”

El consum mitjà durant el darrer mes de desembre va ser de 261 litres a Tordera, una xifra que supera amb escreix el nou topall de 200 litres. Amb el nou decret Es prohibeix l’ús d’aigua per al reg de jardins i zones verdes, siguin públics o privats. Ara bé, existeix l’excepció del reg de supervivència per als arbres en municipis si es fa amb aigua freàtica o regenerada, una mesura modificada recentment respecte del text original i que pretén garantir l’existència de refugis climàtics quan arribi la calor de l’estiu. A més, es manté la prohibició d’omplir fonts ornamentals i llacs artificials, si bé es permeten omplir les basses que serveixen de refugi de fauna en perill d’extinció i de fauna destinada a la recuperació de les espècies autòctones.

Pel que fa als diferents sectors econòmics, hi ha limitacions considerables respecte d’una situació de normalitat. L’agricultura ha de reduir l’ús d’aigua un 80%, la ramaderia un 50%, i la indústria un 25%, si bé les restriccions poden flexibilitzar-se en cas que l’usuari afectat demostri que ha existit un estalvi equivalent en els darrers anys. En l’àmbit recreatiu, el reg està prohibit i ha d’existir una reducció del 25% en usos assimilables a urbans.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES