IniciNoticiesMedi ambientEls Bombers Voluntaris de Tordera alerten que si la sequera continua hi...

Els Bombers Voluntaris de Tordera alerten que si la sequera continua hi haurà incendis que no s’han vist mai

El parc considera que, tot i això, “han estat de sort” perquè en un context de sequera extrem hi ha hagut pocs focs durant el 2023

El parc de Bombers Voluntaris de Tordera ha alertat, de nou, que la situació de sequera és extrema. Fent balanç del 2023 i analitzant el panorama actual, el cap del parc, Edu Caimel, ha subratllat que en el pròxim any, si la situació no varia, ens enfrontarem a incendis que no s’han vist mai.

Edu balanç 1

“Es preveu un any amb molta sequera. Si continua així, anem a una mena d’incendis que no hem vist mai”

També en clau sequera, el parc fa una revisió periòdica dels seus hidrants per assegurar-se del seu bon estat. De moment, afirmen que, per sort, no ha faltat aigua.

Per altra banda, el parc de Bombers de Tordera ha fet prop de 200 actuacions durant l’any 2023. Una xifra que és similar a la de l’any anterior, però menor a les que s’havien donat abans de la pandèmia. Entre els fenòmens que expliquen aquesta tendència a la baixa hi ha les campanyes de prevenció, que hi ha hagut pocs incendis a la zona i que, tal com assegura el cap del parc, Edu Caimel, enguany els ruixats no han suposat un problema.

Edu balanç 2

“Els aiguats generaven moltes actuacions, com que han desaparegut no tenim aquests serveis”

Així mateix, fent esment d’aquest últim any, Caimel sosté que el material està en bones condicions, però que cert mobiliari s’hauria de renovar. El responsable del parc confessa que els agradaria tenir un segon camió per ser més eficients.

Edu balanç 3

“Estem intentant tenir un segon camió”

De cara al 2024, els Bombers volen millorar la xarxa d’abastiment d’aigua juntament amb l’Ajuntament de Tordera. A més a més, la intenció és continuar netejant camins, esbrossar, ampliar les franges contra incendis i prevenir els focs. L’altra novetat és que 11 aspirants tindran l’oportunitat d’incorporar-se a la plantilla.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES