IniciNoticiesCulturaEl mes de Març sabrem si Tordera serà Capital de la Sardana...

El mes de Març sabrem si Tordera serà Capital de la Sardana 2026

L’Associació La Nostra Dansa espera que, en cas de sortir com a poble escollit, Tordera atregui gent de fora de Catalunya

Fa una setmana Tordera va fer oficial la seva candidatura per ser la Capital de la Sardana 2026. L’Associació de La Nostra Dansa encapçala la iniciativa amb relació a la Confederació Sardanista de Catalunya, ja que d’aquí a dos anys l’entitat celebra el seu 50è aniversari.

Fa tres mesos, durant la sessió plenària del mes de setembre, es va aprovar per unanimitat el suport oficial per part de l’Ajuntament a la sol·licitud. Aleshores, es va crear un comitè organitzatiu per tal de treballar amb el consistori en la formació i organització dels diferents objectius establerts per tal d’aconseguir la designació del nostre municipi com a seu oficial. El president de l’Associació de La Nostra Dansa, Marià Vilajeliu, subratlla que el més destacat és l’aniversari de l’entitat.

Vilajeliu capitalitat

“El fet important és que complim 50 anys, i la capitalitat seria la cirereta”

En cas que Tordera sigui escollida Capital de la Sardana, el període seria del març del 2026 al març del 2027, i La Nostra Dansa ha assegurat que hi hauria moltes més activitats per celebrar el mig segle de l’associació. L’entitat espera, però, que en cas de sortir com a poble escollit, Tordera atregui gent de fora de Catalunya.

Respecte als criteris, els detalls no estan del tot clars, però el fet que les entitats destaquin pel perfil sardanista, l’organització de conferències, com els autors literaris han incorporat la sardana en el seu treball o el grau de compromís amb la cultura catalana són factors que hi intervenen. Vilajeliu assegura que un dels trets distintius de La Nostra Dansa és el curs de sardanes.

Vilajeliu sardanes

Si voleu escoltar l’entrevista completa, ho podeu fer dilluns a dos quarts d’onze del matí i a dos quarts de vuit del vespre al dial 107.1, o bé, la trobareu a la web www.radiotordera.cat en la secció Podcasts destacats dins del programa La Teranyina.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES