IniciNoticiesEsportsRaul Gascón completa 5 etapes del Camí de Santiago amb cadira de...

Raul Gascón completa 5 etapes del Camí de Santiago amb cadira de rodes

Gràcies a la iniciativa malgratenca “Els rodapeus”, el torderenc ha pogut fer realitat aquest somni juntament amb voluntaris i 9 persones amb mobilitat reduïda i paràlisis cerebral

El passat 4 de novembre van sortir direcció a Galicia 30 membres i voluntaris de l’associació sense ànim de lucre, La Nocturna de Malgrat de Mar, amb 5 persones amb paràlisis cerebral i 5 amb mobilitat reduïda, entre ells el torderenc Raul Gascón. L’objectiu de la iniciativa “Els Rodapeus” era completar el camí de Santiago Portuguès entre Vigo i Santiago. En total, 5 etapes i més de 75km. Malgrat les dificultats econòmiques, els entrebancs durant el camí i la pluja, l’expedició va poder assolir aquesta fita. Una història de superació per tots i totes que no oblidaran mai. Escoltem el mateix Raul i el president de La Nocturna, en Manolo.

Camí de Santiago 1

La primera etapa va ser de Vigo a Redondela, la segona de Redondela a Pontevedra, la tercera de Pontevedra a Caldas, la quarta de Caldas a Padrón, i la cinquena i última, de Padrón a Santiago de Compostela, on van arribar l’11 de novembre. 15km aproximadament els que van fer en cada etapa. En Manolo destacava que va ser crucial la feina dels voluntaris.

Camí de Santiago 2

“vam necessitar massatgistes, infermeres i gent que pogués estirar les cadires”

Tot això no hauria sigut possible sense DisCamino, un projecte gallec que te la voluntat d’aconseguir que una persona amb discapacitat pugui gaudir de la peregrinació del ‘Camino’ com qualsevol altre peregrí. DisCamino va unir forces amb La Nocturna i Els Rodapeus per fer les etapes proporcionant cadires de rodes especials. Ho explica el president de l’entitat malgratenca.

Camí de Santiago 3

En Raul i en Manolo també van aprofitar per denunciar les dificultats que tenen totes les persones amb discapacitat, ja que els establiments, albergs, transports, etc. no estan adaptats per ells.

Camí de Santiago 4

La Nocturna comprarà properament una cadira adaptada per anar a la muntanya i fer excursions per Malgrat, Tordera, el Maresme, entre d’altres.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.