IniciNoticiesPolíticaES REDUEIX UN 5% EL SOU DEL PERSONAL DE L’AJUNTAMENT I UN...

ES REDUEIX UN 5% EL SOU DEL PERSONAL DE L’AJUNTAMENT I UN 7% EL SOU DELS REGIDORS I CÀRRECS ELECTES.

L’Ajuntament de Tordera va aprovar en el plenari d’ahir a la tarda l’adaptació de les retribucions del personal de l’Ajuntament al Reial Decret Llei del maig d’aquest any. Això significa que s’ha reduït un 5% de mitjana el sou del personal de l’ajuntament depenent del que cobren i el lloc que ocupen. Respecte la recomanació de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) que els alcaldes i regidors es rebaixin el sou entre un 5% i un 15% per “donar exemple”, el consistori torderenc aplicarà una reducció del 7% de mitjana en els sous dels regidors i càrrecs de l’ajuntament. El regidor d’ERC, Bernat Costas, entén que la reducció és una obligació legal, però lamenta la manera com s’ha fet la modificació.

El regidor del MAT, Albert Turón, va justificar l’abstenció al no poder votar-hi ni a favor ni en contra.

El portaveu del PSC, Josep Romaguera, va exposar que des del seu partit esperaven que la reducció en el sou del personal de l’ajuntament fos més gran.

L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, va justificar que com a Govern Municipal no es poden abstenir de la votació dels sous del personal de l’ajuntament perquè la seva obligació és aplicar la llei.

En la nòmina del passat mes de juny, els funcionaris i treballadors de l’Ajuntament de Tordera ja van notar la rebaixa del sou.