IniciNoticiesMedi ambientPROTECCIÓ CIVIL CREA UNA GUIA D’AUTOPROTECCIÓ PER FER FRONT ALS INCENDIS FORESTALS...

PROTECCIÓ CIVIL CREA UNA GUIA D’AUTOPROTECCIÓ PER FER FRONT ALS INCENDIS FORESTALS EN HABITATGES I URBANITZACIONS

Ahir el matí es va presentar a Tordera la guia “Protegiu-vos dels incendis forestals”, creada des de la Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat, amb la voluntat de donar consells bàsics pe viure amb seguretat en zones on hi ha vegetació i el risc d’incendi forestal hi és present. La guia té l’objectiu d’informar els residents de les urbanitzacions, grups de cases aïllades i cases de pagès de les mesures necessàries per convertir el seu habitatge en un lloc de resguard segur durant un incendi forestal, en els cassos que l’evacuació sigui inviable o comporti excessius riscos. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, explica com està estructurada la guia i la informació que s’hi pot trobar.

La presentació de la guia a Tordera va comptar amb la presència del Director de Serveis Territorias, Antoni Merino, que va exposar el motiu pel qual s’havia decidit impulsar aquesta guia a nivell de tot Catalunya.

A la presentació de la guia, l’alcalde també va destacar el paper de la ràdio com a mitjà per donar ordres si es produeix un incendi, la qual cosa no es pot fer amb un sistema de sirenes. Escoltem Joan Carles García.

La guia “Protegiu-vos dels incendis forestals” es repartirà entra aquesta setmana i la que ve a totes les urbanitzacions i també a les cases de pagès o grups de cases aïllades del municipi. En general, la guia es farà arribar a totes aquelles persones que visquin fora de l’àrea urbana.

ÚLTIMES NOTÍCIES