IniciNoticiesCulturaLA BIBLIOTECA DE TORDERA INAUGURA AQUEST VESPRE L’EXPOSICIÓ “LA MATERNITAT D’ELNA: BRESSOL...

LA BIBLIOTECA DE TORDERA INAUGURA AQUEST VESPRE L’EXPOSICIÓ “LA MATERNITAT D’ELNA: BRESSOL DE L’EXILI 1939-1944”

La Biblioteca de Tordera inaugura avui, a dos quarts de 8 del vespre, l’exposició “La maternitat d’Elna: bressol de l’exili 1939-1944” amb la presència de l’autora, Assumpta Montellà.

Entre 1939 i 1944, la suïssa Elisabeth Eidenbenz va crear una maternitat a la vila rossellonesa d’Elna, per acollir les exiliades catalanes i espanyoles que malvivien en condicions penoses en els camps de refugiats republicans de Sant Cebrià de Rosselló, Argelers i Ribesaltes. Allà hi van salvar la vida 597 infants, fills d’aquestes dones. La historiadora Assumpta Montellà va recollir i donar a conèixer aquests fets en el seu llibre La maternitat d’Elna, publicat per Ara Llibres, i d’aquesta història neix aquesta exposició, fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament d’Elna i la Generalitat de Catalunya. Ens dóna més detalls de l’exposició, la directora de la Biblioteca de Tordera, Silvia, Anfronts.

Anfronts també ha destacat el treball de l’autora de l’exposició, Assumpta Montellà, a l’hora de recollir tota la informació.

Recordem que l’exposició “La maternitat d’Elna: bressol de l’exili 1939-1944” es pot visitar des d’avui al vespre en horari de la Biblioteca, els dijous i divendres de 10 del matí a 1 del migdia, i totes les tardes de dilluns a divendres de 16h a 20:30h.