IniciNoticiesPolíticaEl ple aprova una moció per protegir el català a Tordera

El ple aprova una moció per protegir el català a Tordera

El punt contempla la creació d’una comissió sobre l’ús del català i que es prioritzi la llengua catalana en l’atenció al ciutadà

El ple de l’Ajuntament de Tordera va aprovar el passat dijous una moció per protegir el català a Tordera. La proposta d’ERC, on si van sumar Junts x Tordera i En Comú Podem, incloïa propostes com garantir que el català esdevingui llengua comuna, de cohesió social i de ple dret o potenciar l’ús del català en l’àmbit digital. La regidora republicana, Marta Paset, atribuïa la seva moció al retrocés de la llengua.

“El català es troba en una situació de retrocés preocupant”

Per altra banda, la proposta contemplava un total d’onze punts, entre ells promoure una comissió sobre l’ús del català en el marc del Pla educatiu d’entorn o realitzar campanyes juntament amb les associacions per impulsar la llengua i oferir ajuda des de l’ajuntament. Així mateix, en els àmbits esportius i culturals, la moció té l’objectiu que el català sigui la llengua vehicular en les activitats esportives i de lleure.

ERC es va recolzar en dades de Plataforma per la Llengua, que afirma que el 95% dels habitants de Catalunya parla bé el castellà, en front del 75% que parla bé el català. Alhora, Paset posava èmfasi en les responsabilitats dels catalans.

Paset català 2

Només VOX es va posicionar en contra de la moció. Així justifiquaven el seu sentit de vot, Pere Garcia de Junts, Eric Pérez de VOX, Xavier Pla de Més Tordera i Toñi Garcia del PSC.

Moció ERC grups

El punt es va aprovar per 15 vots a favor (Junts, PSC, Més Tordera, ERC i En Comú Podem) i 2 en contra de VOX.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES