IniciNoticiesMedi ambientUn estudi de la Diputació de Barcelona determina que hi ha 525...

Un estudi de la Diputació de Barcelona determina que hi ha 525 hectàrees de terres recuperables per a conreus a Tordera

Actualment, aquesta àrea potencialment recuperable es cataloga al Sistema d’Informació Geogràfica de Parcel·les Agrícoles (SIGPAC) com a pastures i boscos

El darrer tastet de dades de BCN Smart Rural,  situa en 525 hectàrees la superfície de terres que es podria arribar a recuperar per a usos agrícoles dins el terme municipal de Tordera.

Actualment, el 84% d’aquesta àrea potencialment recuperable es cataloga al Sistema d’Informació Geogràfica de Parcel·les Agrícoles (SIGPAC) com a pastures i boscos, encara que el 1956 eren finques de fruiters, cereals, horta i altres cultius. 

La pèrdua de terres agrícoles és un fenomen que ve produint-se des de fa dècades. Entre 1956 i 2018, la superfície cultivable a la província de Barcelona es va reduir en 120.500 hectàrees, equivalent a una disminució anual mitjana de 2.000 hectàrees.

2 COMENTARIS

  1. Tenint en compte que, avui en dia, no es gaire rentable la pagesia i la escassetat d’aigua, quins altres usos se li podrien donar a aquests terrenys?
    A qui pertanyen aquests terrenys?
    Depen de la ubicacio, es podrien fer granges socials?

    Estaria be si es poguessin convertir en “granjes solars” que revertissin en el preu de la electricitat que paguem i/o que donessin rendiments al municipi per tal de millorar les infraestructures i serveis, sense afectar la butxaca del contribuent.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES