IniciNoticiesMedi ambientL'ACA prorroga almenys fins desembre l'entrada en emergència del sistema Ter-Llobregat on...

L’ACA prorroga almenys fins desembre l’entrada en emergència del sistema Ter-Llobregat on s’inclou Tordera

Els embassaments de les conques internes estan al 23%

L’Agència Catalana de l’Aigua preveu que bona part del sistema Ter-Llobregat on s’inclou Tordera pugui entrar en fase d’emergència per sequera durant la primera quinzena del mes de desembre. És una mica més tard del que preveia fins ara, a finals de novembre. La mitjana dels embassaments de les conques internes és del 23%.

El passat mes de juliol, l’Ajuntament de Tordera va aprovar una ordenança que trasllada al municipi el Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera (PES).  El pla dota l’ajuntament dels elements de control de la gestió correcta de l’aigua en situació de sequera, sigui en fase d’alerta o d’excepcionalitat. El text preveu mecanismes de control de consum i estableix valors límit per habitant i dia, així com les sancions corresponents per incompliment.

El regidor de Medi ambient, Sergi Massó, explicava que l’actual situació de canvi climàtic fa que la situació de sequera hagi arribat per quedar-se i cal que el municipi pugui gestionar un recurs tan preuat com l’aigua.

Massó sequera

“L’ORDENANÇA TRASLLADA AL MUNICIPI MECANISMES DE GESTIÓ, CONTROL I SANCIÓ”

Segons el Meteocat, el que queda de setembre i el novembre seran mesos normals pluviomètricament, com la mitjana, però la primera quinzena d’octubre podria ser més humida de l’habitual.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES