IniciNoticiesEducacióCàritas obre les inscripcions per fer tallers de català

Càritas obre les inscripcions per fer tallers de català

El procés es pot fer al local del carrer de Sant Antoni, 5, de les 19:00h a les 20:30h, i no es tancarà fins aquest dijous

Càritas obre avui el procés d’inscripció i informació per aprendre català a Tordera. Es durà a terme a través dels Tallers d’Acollida Lingüística i Cultural (TALC), que persegueix l’objectiu de rebre els nouvinguts i transmetre’ls la cultura i els costums de Catalunya.

Les inscripcions es podran fer al local del carrer de Sant Antoni, 5, de les 19h a les 20:30h, i no es tancaran fins al dijous 21 de setembre. Dolors Pignatelli, una de les voluntàries, assegura que aquests tràmits a vegades comporten molta burocràcia.

Pignatelli català 1

“Donem hores per fer-ho gradualment, ja que les inscripcions comporten molta burocràcia”

Per inscriure’s es requereix el DNI, NIE o passaport i també es fan una sèrie de preguntes per esbrinar quin coneixement de la llengua té el sol·licitant. Als nouvinguts, per altra banda, se’ls fa una prova de comprensió. Molts, tal com apunta Pignatelli, no coneixen l’alfabet.

Pignatelli català 2

“Als nouvinguts fem una prova de comprensió, molts només coneixen el seu propi alfabet”

Tot aquest procés explica, en gran part, el perquè una inscripció pot resultar lenta.

En total són set voluntaris els que hi col·laboren, sis professors i una persona que s’encarrega de l’administració. S’intenta que siguin grups reduïts per tal d’individualitzar l’educació. El 2 d’octubre començaran les classes, que seran els dilluns i dimecres de les 10 a les 11:30h i de les 19h a les 20:30h. El curs acostuma a acabar a finals de maig, i si l’alumne ha superat les 45 hores d’assistència se li atorga un diploma que serveix per acreditar que s’han assolit els coneixements.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES