IniciNoticiesSocietatSergi Fontseca demana una “millor gestió forestal” durant el seu pregó

Sergi Fontseca demana una “millor gestió forestal” durant el seu pregó

El pregoner d’enguany va combinar missatges realistes amb optimisme, assegurant que “tenim una sequera estructural” però que la situació és reversible

El geògraf torderenc Sergi Fontseca va obrir el passat dijous la festa major de Tordera. Ho va fer com a pregoner i va aprofitar el seu discurs per enviar un missatge de conscienciació social. Durant el pregó, va combinar optimisme amb missatges realistes envers la situació climàtica actual. Això explicava sobre la pluja i el canvi climàtic.

Fontseca pregó 1

“Tenim una sequera estructural i, a més, ens plou malament i poc”

Durant la seva intervenció va compaginar imatges sobre boscos de Tordera amb vídeos de l’incendi de Terra Brava de l’any 2003. Va qualificar d’”inevitable” el fet que el municipi tingui incendis forestals, a causa especialment de la classe de boscos que hi ha a Tordera: secs i càlids. Per aquest motiu, alhora que donava alguns consells per combatre i prevenir incendis, demanava una “millor gestió forestal”.

Fontseca pregó 2

Per altra banda, després que l’alcaldessa anunciés que se suspenia el piromusical, Fontseca va defensar la decisió assegurant que ens hem de protegir davant el perill.

Fontseca pregó 3

El pregó també va tenir la novetat que dotze entitats van rebre un homenatge per part de l’Ajuntament de Tordera per complir anys durant aquest 2023. Podeu recuperar el pregó sencer al YouTube de Ràdio Tordera.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES