IniciNoticiesCulturaTordera ja té els nous representants del pubillatge 2023

Tordera ja té els nous representants del pubillatge 2023

Èlia Rodríguez és la nova pubilla i Aniol Figueras el nou hereu

El pubillatge torderenc va tornar a renovar els seus representants en una nova diada de Sant Bartomeu. Després de quatre anys sense votacions, Tordera tornava a acudir a les urnes, i els resultats van ser els següents:  la nova pubilla de Tordera és Èlia Rodríguez; el nou hereu, Aniol Figueras; la nova dama, Marta Baca; la nova pubilleta, Berta Muñoz, i la nova dameta, Juliett Rodríguez. Per altra banda, les figures de fadrí i hereuet enguany han quedat buides.

La pubilla, Èlia Rodríguez, mostrava la seva satisfacció per la jornada viscuda.

Èlia pubillatge

“El que m’emporto és veure la plaça de gom a gom i cares d’il·lusió”

L’hereu, Aniol Figueras, assegura que lluitaran “per fer-ho igual o millor” que els antics representants.

Aniol pubillatge

“Intentarem estar a l’alçada per representar Tordera com s’ha estat representant tots aquests anys”

La proclamació també va comptar amb els discursos dels representants que durant tot l’any han portat les faixes arreu de Catalunya. Van predominar les paraules emotives i algun missatge reivindicatiu, com el de l’antiga dameta, Itziel Romero, que demanava més atenció pel pubillatge Infantil per part de Foment de les Tradicions Catalanes.

Una altra de les novetats va ser la manera en com es van desvetllar els nous càrrecs de pubilla i dama. Èlia Rodríguez i Marta Baca van pujar a l’escenari i al davant tenien una galleda al seu nom. Un cop comptat fins a cinc, qui tragués del seu interior una banda lila seria la nova pubilla, qui retirés la blanca, la nova dama. Durant les barraques i els concerts del passat divendres, es van presentar els nous representants de Tordera entre els concerts de “Pony Pisador” i “Wasa Corporation”.

ÚLTIMES NOTÍCIES