IniciNoticiesSocietatEl Parc Prudenci Bertrana tindrà un aforament de 14.000 persones per les...

El Parc Prudenci Bertrana tindrà un aforament de 14.000 persones per les barraques de Festa Major

El recinte multiplica per set la seva capacitat respecte a les barraques de l’any passat, mentre que la seguretat gairebé es duplicarà

El Parc Prudenci Bertrana tornarà a ser la seu d’unes noves barraques de Festa Major a Tordera. Aquest any s’ha multiplicat per set l’aforament disponible. Segons fonts de Protecció Civil, el 2022 l’aforament era de 2.000 persones, mentre que aquest any el nombre ascendeix als 14.000.

Aquesta modificació és possible gràcies a l’aplicació d’un PAU (Pla d’Autoprotecció) autonòmic. Aquest es duu a terme quan es preveu que en el recinte hi haurà més de 5.000 persones, i consta d’un document que preveu les emergències que es poden produir i les   mesures de resposta davant situacions de risc. En conseqüència, la seguretat pràcticament es doblarà i s’habilitaran noves sortides d’emergència. Nàdia Cantero, regidora de Seguretat i Protecció Civil, detalla com serà l’entrada i la sortida del recinte.

Cantero seguretat 1

La regidora de Seguretat, per altra banda, admet el risc que hi hagi persones que no puguin accedir al parc per aforament complet, però, tot i això, demana “responsabilitat”. 

Cantero seguretat 2

“La gent ha de ser prou cívica per entendre que si l’aforament està ple s’ha de quedar fora”

Una altra de les novetats és l’autorització de menors de 16 anys, que hauran d’estar acompanyats i autoritzats per anar a barraques de festa major, mentre que els pares, mares o tutors dels infants de 0 a 10 anys, disposaran d’un distintiu específic a l’entrada del recinte. Cantero en dona més detalls.

Cantero seguretat 3

A l’interior del parc també s’augmentarà lleugerament l’espai disponible. D’aquesta manera, les barraques també han augmentat en nombre. S’ha passat de quatre a sis. Les que estaven al lateral ubicat al costat de la glorieta es mantenen al mateix lloc, però les de l’altre cantó s’aproparan encara més a les tanques limitadores del Prudenci Bertrana. Aquest fet permetrà que la zona central sigui més espaiosa.

Així mateix, la seguretat estarà formada per la Policia Local, Protecció Civil i seguretat privada. A més, es preveu que hi hagi entre tres i quatre patrulles vigilant el poble i rodalies.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES