IniciNoticiesCulturaTordera acollirà les 51es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya

Tordera acollirà les 51es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya

El 10 de setembre el municipi serà la seu de la cloenda

Tordera serà una de les seus de les Jornades Internacionals folklòriques a tot Catalunya (Adifolk). El municipi torderenc serà el poble que acollirà la cloenda d’un festival de divulgació folklòrica que va néixer l’any 1972. Així es va confirmar en una roda de premsa que va comptar amb la presència del president de les Adifolk, Ivan Besora; el director del festival, Oriol Ramírez; l’alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias i el regidor de cultura, Pere Garcia.

Aquestes jornades tindran lloc de l’1 al 10 de setembre, i tindran com a seu principal Calella. Besora recorda quin és l’objectiu d’un festival que ja ha fet mig segle i que és el més antic del país.

Adifolk 1

“Volem que grups d’arreu puguin arribar sobretot a poblacions mitjanes i petites”

El president de les Adifolk va poder confirmar que en aquesta edició hi assistirien grups d’Argentina (Compañía Folklórica Danzantes), Turquia (Grup Folklòrik Tubil), Eslovàquia (Grup Folklòrik Orgonina) i Catalunya, que duran a terme una gira que els portarà arreu de la geografia catalana. Per la seva part, Elisabet Megias es va mostrar satisfeta amb l’organització de la jornada.

Adifolk 2

“Ens agrada seguir situant Tordera al mapa. El poble s’ha de sentir molt orgullós”

Besora també va recordar que des de la seva fundació el festival s’ha celebrat ininterrompudament, ja que ni l’any de la pandèmia el va aturar. Al 2020 va ser l’únic festival del sud d’Europa que es va dur a terme.

L’acte de presentació es pot recuperar en vídeo pel canal de YouTube de l’emissora.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES