IniciNoticiesEntitatsL’associació Capsa dels Records està habilitant un local per tenir un espai...

L’associació Capsa dels Records està habilitant un local per tenir un espai estable on acompanyar les famílies que viuen el dol perinatal

Des de l’entitat torderenca es fa una crida a tots aquells voluntaris i voluntàries que vulguin ajudar a les obres o donar eines i materials. El local està ubicat al número 20 del carrer Ciutadans i esperen inaugurar-lo abans de final d’any.

La presidenta de l’associació, Maria Simon, ens explica que l’objectiu és donar visibilitat al dol perinatal i poder acompanyar les famílies que es troben en aquesta situació.

Simón objectius

“donar visibilitat al dol perintal”

El local tindrà espais diferenciats per poder realitzar activitats diverses. Hi haurà una botiga on es vendran productes fets a mà per destinar els diners recaptats a l’associació. Una sala espai de dol on es podran veure fotografies i vídeos de testimonis i un espai terapèutic on hi haurà serveis psicològics, de nutrició i salut en general per acompanyar en el dol a les famílies.

Simón teràpia

“un espai per acompanyar les famílies”

També hi haurà una cuina i pati per els professionals i assistents.

Encara resten uns quants mesos de feina per poder habilitat el local. Per això, Simon fa una crida a totes aquelles persones que vulguin col·laborar com a voluntaris o donant material per poder obrir portes el més aviat possible. La presidenta de l’entitat creu que podran inaugurar abans de finals d’any, potser a l’octubre, el mes del dol perinatal.

Simón crida

“aprofito els micròfons de Ràdio Tordera per fer una crida per demanar voluntaris”

La Capsa dels Records és una associació que lluita per canviar la llei que no permet registrar els nadons de les famílies que han patit una pèrdua perinatal.

Actualment, existeix legalment no es permet registrar a un nadó que ha mort abans de complir 180 dies de gestació i, per tant, no els poden inscriure en el llibre de família. Des de La Capsa dels Records lluiten per aconseguir el dret a registrar als nadons, perquè les famílies puguin deixar constància del naixement i existència dels seus fills i filles. La Capsa dels Records col·labora amb un total de 35 hospitals des de fa més de tres anys, en els quals han entregat 1500 capses a famílies que han perdut al seu nadó.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES