IniciNoticiesEntitatsEl Cercle Astronòmic de la Tordera ha organitzat una plantada de telescopis...

El Cercle Astronòmic de la Tordera ha organitzat una plantada de telescopis al pàrquing Prudenci Bertrana aquest dissabte a la nit

Es tracta d’una Nit Astronòmica en la que un conjunt d’expert de l’entitat conviden a qui ho desitgi a poder mirar el cel a través dels seus telescopis si el temps acompanya.

Un dels responsables del Cercle Astronòmic de la Todera, Josep Pujol, explica que aquesta activitat es fa un cop l’any per apropar els instruments que ells fan servir a la gent del poble. Diu, a més, que  qui s’hi apropi no quedarà decebut perquè impressiona molt veure, per exemple, Saturn o la lluna a través d’un telescopi si no ho han fet mai.

Pujol telescopis

“no tornaran a veure la lluna mai més de la mateixa manera”

Els que s’hi apropin trobaran a la seva disposició 4 o 5 telescopis de diferents tipus. N’hi ha de 200 mil·límetres de diàmetre reflectors i de 150 mil·límetres refractors.

L’observació del cel és una activitat que suposa passar hores i sovint suportar fred, calor i mosquits. L’entitat té uns 22 socis actius que s’apleguen sovint per gaudir de l’espectacle de galàxies i nebuloses. Un dels factors que han de tenir en compte és el cicle de la lluna, quan és nova sovint posa molt difícil el seu objectiu.

Pujol lluna

El cel de la zona no és el més propici per ser observat. Segons Pujol, la contaminació lumínica complica aquesta activitat.

Pujol cel

Els que us hi vulgueu apropar a descobrir el cel, la cita és dissabte a la nit, a les 22 hores al pàrquing Prudenci Bertrana.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES