IniciNoticiesPolíticaLA TENSIÓ I LA CRISPACIÓ PROTAGONITZEN EL PLE EXTRAORDINARI SOBRE LA PRESUMPTE...

LA TENSIÓ I LA CRISPACIÓ PROTAGONITZEN EL PLE EXTRAORDINARI SOBRE LA PRESUMPTE RELACIÓ DE L’ANTIC GERENT D’URBANISME AMB LA TRAMA PRETÒRIA.

Ahir es va viure un dels plens més tensos d’aquesta legislatura. A instàncies del PSC de Tordera, es va celebrar un ple extraordinari per aclarir la presumpte relació de l’antic gerent d’urbanisme de Tordera amb la trama de corrupció urbanística del Cas Pretòria.

El grup socialista va fer un intervenció de preguntes sobre l’empresa urbanística activa i Xavier Surinyach dividida amb tres grans blocs. El primer preguntava el fet de la contractació del senyor Surinyach, les seves tasques i mitjans de control de la TUA. En el segon bloc les preguntes abordaven dubtes en la construcció d’ equipaments com el pavelló i la biblioteca municipals. En el dos casos es preguntaven, entre d’altres, el preu inicial i final de l’obra. El tercer bloc es centrava en les obres d’urbanització de Sant Daniel i Agora Park i tot el procés d’adjudicació. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va ser l’encarregat de contestar una a una totes les preguntes formulades. El regidor del PSC, Josep Romaguera assegura que l’objectiu del ple també era que el govern donés una explicació sobre la política urbanística del municipi.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia assegurava que el govern té l’absoluta tranquil·litat que les coses s’han fet bé.

El grup socialista va proposar la contractació dels serveis d’una auditoria externa, que hauria de determinar si s’han produït irregularitats que suposin un delicte. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia va explicar que aquesta auditoria ja s’ha demanat, per què formava part del procés de dissolució de la TUA. L’intenció del govern municipal es que el termini de lliurement dels resultats de l’auditoria s’hauran de presentar abans del 31 de desembre de 2010.

Per últim, els socialistes proposaven en l’ordre del dia la dimissió de l’alcalde. El secretari va puntualitzar que l’acord proposat per el PSC no entrava dins la legalitat. Escoltem Lluís Xavier Viñuales.

Els socialistes van aclarir que la petició de dimissió era per el fet de sentir-se enganyat reiteradament per el govern. Per la seva banda, el regidor d’ERC Bernat Costas va defensar la legalitat de les accions realitzades per la TUA, tot i que va creure convenient poder debatre sobre la gestió de l’empresa urbanística activa els darrers anys.

El regidor del MAT, Josep Alsina va assegurar que el seu partit no és favorable a demanar dimissions. Alsina reiterava que el seu grup sempre havia qüestionat la gestió de l’empresa, però respecte les presumptes il·legalitats, Alsina assegura que cal deixar treballar a la justícia.

El regidor del PSC, Josep Romaguera va defensar el fet de convocar el ple extraordinari, a fi d’aclarir i controlar l’actuació del govern municipal.

El regidor de CiU, Josep Llorens va retreure l’actitud del PSC en la seva forma de fer oposició.

Un cop acabat el ple, la tensió es va desplaçar fins al públic assistent, que adreçaven crits i opinions diverses cap als polítics. La tensió va arribar fins al punt que dos assistents entre el públic van arribar a les mans, i la policia local va haver d’ actuar per calmar els ànims.

ÚLTIMES NOTÍCIES