IniciNoticiesPolíticaDavant la situació de sequera, l’Ajuntament regula el consum de l’aigua amb...

Davant la situació de sequera, l’Ajuntament regula el consum de l’aigua amb una ordenança

L’ordenança estableix el consum màxim de litres per habitant al dia i les sancions per incompliment en cas de situació de restricció.

L’ordenança trasllada al municipi el Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera (PES).  El pla dota l’ajuntament dels elements de control de la gestió correcta de l’aigua en situació de sequera, sigui en fase d’alerta o d’excepcionalitat. El text preveu mecanismes de control de consum i estableix valors límit per habitant i dia, així com les sancions corresponents per incompliment.

El regidor de Medi ambient, Sergi Massó, ha explicat que l’actual situació de canvi climàtic fa que la situació de sequera hagi arribat per quedar-se i cal que el municipi pugui gestionar un recurs tan preuat com l’aigua.

Massó Sequera

“L’ordenança trasllada al municipi mecanismes de gestió, control i sanció”

Per la seva banda, el regidor d’ En Comú Podem, Salvador Giralt, ha lamentat haver d’arribar a aquesta situació i espera no haver de posar en marxa restriccions. Tot i això, afirma que és necessària aquesta ordenança per poder regular l’ús racional de l’aigua.

Giralt Sequera

El regidor de VOX, Eric Pérez, ha qualificat l’ordenança de tireta perquè afirma que el consistori no té competències legals per poder solucionar el problema de la sequera. Pérez ha dit que en aquest tema hi ha molt “fanatisme polític” i  afirma que això ha portat a voler imposar grans restriccions i sancions, que poden arribar fins a 1500 euros.

Pérez Sequera

La portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Paset, ha destacat que som en una situació d’emergència i que cal aquesta ordenança per conscienciar i fer les coses ben fetes. La portaveu d’Esquerra diu que cal visió de futur.

Paset Sequera

Per la seva banda, la regidora del PSC, Jennifer Jansa, ha qualificat l’ordenança de necessària per la situació actual per tenir mecanismes de gestió i poder prendre mesures.

Jansa Sequera

L’alcaldesa, Elisabet Megias, ha recordat que l’ Ajuntament està obligat a regular el consum perquè la Generalitat l’obliga davant la situació de sequera. Megias demana fer un exercici de consciència perquè l’aigua s’esgota i afirma que cal ser curosos amb els recursos. L’alcaldessa afirma que l’ ordenança sanciona els casos de consum irresponsable però recorda que qui la faci servir de manera responsable no ha de patir.

Megias Sequera

L’ordenança s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern, format per Junts per Tordera, PSC i +tordera i amb el suport dels vots  d’Esquerra Republicana i d’En Comú Podem. Els dos regidors de VOX han votat en contra.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES