IniciNoticiesSocietatEls majors de 65 anys poden anar al cinema per només 2...

Els majors de 65 anys poden anar al cinema per només 2 euros

La iniciativa, que es durà a terme tots els dimarts, es pot gaudir als cinemes de Blanes, Arenys, Mataró o Girona

El programa Cine Sénior està en marxa amb l’objectiu de fomentar l’afluència del públic de la tercera edat als cinemes. Aquesta iniciativa permet a les persones majors de 65 anys gaudir de pel·lícules a només 2 euros els dimarts en els cinemes més propers a Tordera: el de Blanes, el d’Arenys de Mar, el de Mataró o els de Girona, així com en una setantena més de cinemes repartits per tota Catalunya.

Per accedir a aquesta oferta, les entrades només es poden adquirir a taquilla, acreditant l’edat mínima requerida. El govern espanyol finançarà la diferència entre el preu normal i el reduït, amb un límit màxim de tres euros per entrada. S’ha reservat un pressupost de deu milions d’euros per aquest programa, amb l’esperança d’arribar a beneficiar aproximadament nou milions i mig de persones.

El sector cinematogràfic ha estat afectat negativament per la pandèmia, especialment pel col·lectiu de la tercera edat, que ha estat reticent a recuperar els seus hàbits d’assistència a les sales de cinema. Segons el Ministeri de Cultura, durant el període entre el 2021 i el 2022, gairebé la meitat dels joves entre 20 i 24 anys van anar al cinema almenys una vegada, mentre que aquesta xifra cau dràsticament fins al 6% entre la població més gran.

Amb aquesta iniciativa, el govern espera incentivar la participació del col·lectiu de la tercera edat i estimular la indústria cinematogràfica, que ha registrat un 40% menys d’espectadors en comparació amb la mitjana dels anys pre-pandèmia, entre el 2017 i el 2019. Amb l’esperança de revitalitzar aquest important sector cultural, el programa Cine Sénior ofereix una oportunitat accessible i atractiva per a les persones majors per tornar a gaudir de la gran pantalla.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES