IniciNoticiesMedi ambientCalor rècord a Horsavinyà, el Montnegre i Dosrius

Calor rècord a Horsavinyà, el Montnegre i Dosrius

Al nucli urbà de Tordera arriba a un pic de 33,2 graus.

Hortsavinyà, Dosrius i el Montnegre han estat afectats per una onada de calor sense precedents, amb temperatures que han superat els rècords històrics registrats en aquestes àrees.

A Hortsavinyà, el termòmetre ha arribat als 37 graus, igualant la seva màxima històrica. El calor implacable ha envaït aquesta zona del terme municipal de Tordera, amb una sensació tòrrida que ha portat moltes persones a buscar refugi en llocs frescos i a mantenir-se ben hidratades.

A Tordera, malgrat no assolir un rècord històric, les temperatures han estat igualment intenses, amb un pic de 33,2 graus. Aquesta dada supera la màxima registrada a Tordera fa una setmana de 32,6 graus.

Però són Dosrius i el Montnegre els llocs que realment han trencat els termòmetres. A Dosrius, les temperatures han escalat fins als 39,9 graus, superant les màximes registrades el 28 de juny de 2019 i establint un nou rècord per a la localitat. No obstant això, el Montnegre no ha quedat exempt de l’escalada del termòmetre, arribant als 36,4 graus i superant també el rècord anterior establert el 2019.  El responsable del servei de meteorològica del Consell Comarcal del Maresme, Quim Serra valorava les dades registrades.

Temperatura 1

“A Hortsavinyà hem igualat avui la màxima històrica de 37 graus”

Serra apunta que valors com aquest seran cada vegada més habituals.

Temperatura 2

Aquesta onada de calor rècord posa de manifest l’augment de les temperatures extremes i els efectes del canvi climàtic en la nostra comarca

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES