IniciNoticiesMedi ambientTordera en alerta per altes temperatures

Tordera en alerta per altes temperatures

El servei  meteorològic del Maresme alerta de valors de 36 graus a l’interior de la comarca i 33 graus a la costa

Catalunya tornarà a viure aquesta setmana una nova onada de calor. Aquest nou episodi, podria ser més agressiu que el de la setmana passada; es podrien batre rècords i registrar les temperatures més altes. Per a fer front a l’episodi de temperatures altes, el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha emès un avís especial davant l’onada de calor que elevarà els termòmetres per sobre dels 40ºC.

Avui dimarts s’espera una jornada amb calor intensa i xafogor a tot Catalunya. Les temperatures poden batre rècords, s’espera que superin les màximes registrades durant el darrer pic, el de dimarts passat, 11 de juliol. A Tordera la setmana passada,  l’estació situada al veïnat de Fibracolor va registrar una màxima de 32,6 graus de temperatura amb una humitat del 70%, amb una temperatura de xafogor de 45 graus.

L’avís per perill alt de calor afectarà, sobretot, l’Alt Pirineu, Lleida, la Catalunya Central, Girona, i alguns punts de Barcelona. Segons la previsió del servei meteorològic del Consell Comarcal del Maresme, avui arribarem a màximes entre els 33 graus a la costa, i tindrem valors de 36 graus a l’interior de la comarca.

A grans trets, tot el país superarà els 30ºC. A l’interior seran més altes, en canvi, a la costa no superaran els 35ºC. Amb tot, s’espera que l’ambient sigui molt càlid durant tot el dia, especialment durant les hores centrals. No es descarten fortes ratxes de vent al vespre, associades a les tempestes que podrien caure al nord del país.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES