IniciNoticiesMedi ambientTordera supera en 4 litres d’aigua per habitant i dia el límit...

Tordera supera en 4 litres d’aigua per habitant i dia el límit fixat per l’ACA

Tordera és un del 495 municipis que continuen en l’escenari d’excepcionalitat

L’ACA ha publicat les dades mensuals de les dotacions per habitant i dia de tots els municipis de les conques internes. Ho ha fet des del juny del 2022 –període en el qual es va activar el pla de sequera- fins al maig del 2023. El límit de consum diari d’aigua establert en situació de sequera s’incompleix en gairebé 4 de cada 10 municipis de les conques internes catalanes.

Per calcular el compliment o no de les dotacions cal tenir en compte l’estat de cada unitat hidrogràfica. En l’actualitat, n’hi ha onze –entre les quals el sistema Ter Llobregat- que estan en excepcionalitat, fet que limita a 230 litres per habitant i dia el consum màxim.  Tordera és un del 495 municipis que continuen en l’escenari d’excepcionalitat i segons les dades de l’ACA, el nostre municipi supera en 4 litres el límit de 230 litres per habitant i dia. Segons dades del mes de maig, Tordera ha gastat 234 litres d’aigua per habitant i dia. L’Alcaldessa de Tordera, Elisabet Megias anuncia l’aprovació d’una propera ordenança de sequera.

Elisabet sequera

“l’ordenança regularà el passos a seguir”

Les pluges de les últimes setmanes han omplert una mica els embassaments –les reserves han passat del 25 al 31%– però no són suficients per revertir la sequera dels darrers 31 mesos. És a dir, que no han permès que cap dels municipis que està en sequera greu en surti.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES