IniciNoticiesPolíticaREACCIONS A LA SENTÈNCIA SOBRE L’ESTATUT DE CATALUNYA.

REACCIONS A LA SENTÈNCIA SOBRE L’ESTATUT DE CATALUNYA.

Els representants dels diferents partits polítics de Tordera han valorat la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya on es retallen i interpreten articles d’un text que havia estat refrendat pel poble de Catalunya, i al qual hi havia recorregut el PP, el Defensor del Pueblo, entre d’altres.

Des de CIU, l’alcalde Joan Carles Garcia considera que amb aquesta sentència es comença un camí equivocat que pot portar a una situació complicada de relacions amb l’estat espanyol. Per Garcia la manca de proximitat i les diferents realitats dels pobles farà més difícil encara resoldre les mancances del finançament a les administracions des de l’estat.

Per la seva banda, el portaveu del PSC, Josep Romaguera, ha destacat que la sentència no és bona per Catalunya. Segons Romaguera el país no ha de renunciar al contingut de l’estatut original.
El regidor del Moviment Alternatiu per Tordera, Josep Alsina creu que s’ha de replentajar a partir d’ara la relació entre Catalunya i Espanya.

Per la seva banda, el regidor d’ERC Bernat Costas ha rebutjat aquesta sentència. Segons Costas la ciutadania a de decidir si vol ser espanyol o català, sense terme mig.

Des del PP, Xavier Martin, considera que la sentència de l’estatut emès pel tribunal constitucional s’ha d’acatar i que a partir d’ara Catalunya tindrà un estatut constitucional.

Recordem que la sentència del Tribunal Constitucional anul·la 14 articles de l’Estatut i reinterpreta el contingut de 23 preceptes més que afecten la llengua, la justícia, el finançament i el Síndic de Greuges.

ÚLTIMES NOTÍCIES