IniciNoticiesComerçEl nou centre logístic de Kave Home Tordera distribuirà mobles per tota...

El nou centre logístic de Kave Home Tordera distribuirà mobles per tota Europa

La instal·lació, que tindrà una capacitat de gestió de més de 40.000 paquets diaris, compta amb 59 molls de càrrega i una capacitat d’emmagatzematge de 50.000 palets i 14.500 cubetes.

La marca gironina de mobles i decoració de disseny obre la nova plataforma logística a la zona de la Mina d’Or a Tordera. La companyia ha invertit 45 milions en la construcció de la primera nau, de 50.000m2 i 17 metres d’alçada, acabada a finals del primer trimestre del 2023.

El macro complex logístic inclou un centre de reciclatge i recuperació de mobiliari, una àrea de R+D i suposarà la creació de 150 nous llocs de treball. A més a més, el 40% de la seva activitat operativa serà automatitzada.

La instal·lació, que tindrà una capacitat de gestió de més de 40.000 paquets diaris, compta amb 59 molls de càrrega i una capacitat d’emmagatzematge de 50.000 palets i 14.500 cubetes. Està equipada amb un sistema de cintes automatitzat que distribueix els productes des de les prestatgeries a les zones de manipulació i molls de forma autònoma, per crear processos de treball eficients i eficaços, aconseguint una capacitat productiva de fins a 3.000 paquets/hora. A més, tot l’equip logístic de la companyia s’ha traslladat a les instal·lacions per operar des de la plataforma. EL director de la companyia, Francesc Julià considera que la inversió de Tordera permetrà ser més competitius en l’entrega de productes de mobiliari i decoració a tot Europa.

Kave Home 1

“estem en una posició molt importants per ser molt competitius a Europa”

El centre disposa de diversos tipus d’emmagatzematge, en funció del tipus de producte i la rotació del mateix. Compta amb una combinació prestatgeries d’alta compactació, on es creen zones de picking de palets a nivell inferior i es distribueixen gràcies a dispositius automàtics, prestatgeries robotitzades que permeten tenir una alta eficiència i agilitat per servir de manera eficient tots els productes de decoració i prestatgeries convencionals.

L’equip de Kave Tech ha treballat a instaurar processos tecnològics que permetin una comunicació i gestió òptima al complex logístic, creant un sistema de tasques que permet la traçabilitat de les operatives i l’anàlisi de les productivitats. A més, s’han implantat nous sistemes de picking per guanyar eficiència operativa, un nou sistema d’etiquetatge d’expedició i panells Data per a la presa de decisions a temps real.

També disposa de connexió sense fils a tota la plataforma sense pèrdua de senyal, un sistema de comunicació directa entre operaris mitjançant PDA i una aplicació mòbil per a la gestió d’operatives internes.

Kave Home fa una clara aposta per la innovació i la sostenibilitat per continuar expandint-se, alineant la seva plataforma logística amb el projecte Kave Cares. Les instal·lacions disposen de la certificació BREEAM (certificat internacional de sostenibilitat dels edificis), generen energia íntegrament utilitzant plaques fotovoltaiques amb una producció de 5.500 megawatts per hora i any, cosa que permet un proveïment autosuficient i milloren el confort tècnic dels treballadors amb sistemes de calefacció i recirculació de l’aire. Ho explica Francesc Julià.

Kave Home 2

Es preveu que la segona fase del projecte iniciï la seva construcció a partir de mitjans del 2023. Una fase que serà de 40.000 m2 addicionals per a un total de 90.000 m2 construïts i suposarà una inversió de 25 milions d’euros.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES