IniciNoticiesMedi ambientLA GENERALITAT PRESAGIA UN ESTIU DIFÍCIL EN INCENDIS FORESTALS

LA GENERALITAT PRESAGIA UN ESTIU DIFÍCIL EN INCENDIS FORESTALS

La gran nevada del mes de març, i els episodis de ventades, han deixat els boscos de tot el territori català en unes condicions “especialment perilloses per als incendis forestals”. L’any passat “el 80% de les hectàrees cremades” van ser per focs agrícoles. S’espera per contra un estiu “més humit i fresc”. La Generalitat ha destinat 70 MEUR en prevenció i millores per als Bombers.

A Tordera en menys de dues setmanes s’han produït tres incendis de poca consideració. A finals de maig al voral de la carretera de Fogars i al camí de la roureda direcció terrabrava i aquest cap de setmana, al camí de cal ferrer de Sant Ponç. El Conseller d’Interior Joan Saura, ha alertat del perill que hi haurà aquest estiu.

Saura també ha comentat algunes de les novetats que s’incorporaran al servei amb l’objectiu de millorar-lo com una càmera incorporada als helicòpters.

Totes les emissores del cos de Bombers estaran equipades amb un localitzador GPS. D’aquesta manera el cap podrà saber en tot moment la posició exacta dels seus efectius.

ÚLTIMES NOTÍCIES