IniciNoticiesSalutEl CAP Tordera exigeix al Govern català i espanyol solucions davant la...

El CAP Tordera exigeix al Govern català i espanyol solucions davant la saturació 

Gairebé un 20-30% dels actuals treballadors es jubilaran en els propers anys.

El món sanitari local ha alçat la veu. Després de la pandèmia, l’atenció a la salut de les persones ha seguit essent un dels temes més destacats en boca de la societat. Ara bé, des de la professió es considera que “no hi ha un camí clar a seguir” i que els centres sanitaris pateixen diàriament el col·lapse d’atenció.

Ho ha explicat el director del CAP Tordera, Leonardo Heredia, en una entrevista al programa Ara i Aquí de Ràdio Tordera. El director lamentava la falta de planificació de les administracions estatals, catalanes i dels representats de salut en tots els nivells per gestionar la saturació sanitària del moment. Heredia avisava de les conseqüències que pot tenir la manca de planificació i la manca d’inversió en professionals.

Heredia salut 1

“Nosaltres també som persones i tenim un punt límit de saturació”

A tot això, Leonardo Heredia apunta en desmentir el mite de la migració de professionals fora del país i ho enfoca més en la manca d’inversió de l’Estat i grans administracions.

Heredia salut 2

Ara bé, la manca de professionals encara es preveu llarga. Si bé és cert que l’institut Català de la Salut ha iniciat un procés d’estabilització de plantilla, la previsió de jubilació de professionals és molt gran, com explica el Director.

Heredia salut 3

El pla d’estabilització  hauria de culminar-se en 2 o 3 anys. Heredia defensa la necessitat d’aquesta acció com un primer pas per millorar la projecció professional dels treballadors així com facilitar l’atenció. També a Tordera, on l’atenció a urbanitzacions i zones semi-rurals requereixen una atenció més especialitzada.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES