IniciNoticiesPolíticaTordera aprova una ordenança reguladora dels habitatges d’ús turístic

Tordera aprova una ordenança reguladora dels habitatges d’ús turístic

Es tracta d’establir, “les condicions necessàries per evitar que els usos d’habitatges d’ús turístic no distorsionin la cohesió social”

El ple de l’Ajuntament de Tordera ha aprovat inicialment l’ordenança municipal reguladora dels habitatges d’ús turístic per unanimitat. Aquesta nova ordenança “servirà per regular les obligacions dels propietaris i les empreses gestores dels habitatges d’ús turístic del municipi, tant pel que fa a la formalització de la comunicació prèvia de l’activitat a l’ajuntament, com pel que fa a al compliment de les obligacions que aquestes persones hauran d’assumir, per prestar un servei de qualitat”, segons s’ha apuntat des del consistori. També permetrà fixar uns límits màxims d’habitatges turístics per “garantir un equilibri just entre l’exercici d’aquesta activitat i l’activitat diària del veïnat”.

Es tracta d’establir, “les condicions necessàries per evitar que els usos d’habitatges d’ús turístic puguin substituir progressivament l’ús d’habitatge habitual per una banda i, per l’altra, no distorsionin el teixit urbà en què s’integren ni la cohesió social. Ho explica el regidor de seguretat, Rafa Delgado.

Ordenança pisos turístics Rafa

“pretenem facilitar la convivència dotant-nos d’eines d’inspecció i acció”

També es vol evitar concentracions que alterin les característiques del teixit urbà i social on s’implanten i efectes negatius que derivin en dificultats per accedir a l’habitatge del col·lectiu jove i de les persones que per motius laborals decideixin establir-se al municipi”.

Els grups municipals es van mostrar favorables a l’ordenança com una eina que  facilitarà a gestionar i ordenar aquesta qüestió. Escoltem Oriol Serra de la CUP, Xavier Pla de Més Tordera, Miriam Rocabruna de Ciutadans, Salvador Giralt d’En Comú Podem i Marta Paset d’ERC.

Ordenança pisos turístics oposició

La Generalitat té comptabilitzats a Tordera poc més de 100 pisos turístics. A diferència d’altres localitats de la comarca, la gran majoria de pisos es troben situats en les diverses urbanitzacions i nuclis urbans repartits per el terme municipal. Tordera es situa a la part alta de pobles del Maresme amb més pisos turístics. 

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES