IniciNoticiesPolíticaTORDERA IMPULSA EL PROJECTE “ILOQUID” PER CREAR OCUPACIÓ EN EL SECTOR D’ATENCIÓ...

TORDERA IMPULSA EL PROJECTE “ILOQUID” PER CREAR OCUPACIÓ EN EL SECTOR D’ATENCIÓ A LES PERSONES.

L’Ajuntament de Tordera i la Diputació de Barcelona han signat un conveni de col·laboració com a iniciativa local d’ocupació per al desenvolupament del projecte “ILOQUID”, cofinançat per Fons Social Europeu.

Aquest projecte, que es durà a terme fins al 2012, ha de permetre que persones en situació d’atur rebin formació especialitzada per crear i consolidar ocupació en el sector d’atenció a les persones, ja que segons la Diputació de Barcelona, aquest és el sector que està generant més llocs de treball. El Coordinador Politiques d’Ocupacio de la diputació de Barcelona, Carles Rivera assegura que els resultats del programa, fins avui, és la reinserció del 50% de les persones que hi participen.

El projecte estableix que siguin els ajuntaments els qui elaborin l’estratègia d’actuació en diferents fases: l’anàlisi de les necessitats del sector dels serveis d’atenció a les persones al territori i l’inici del desenvolupament dels itineraris d’inserció i millora d’ocupabilitat i la promoció de les empreses i els serveis. La fase d’itineraris d’inserció i millora d’ocupabilitat té per objectiu atendre ales persones que seran orientades i formades per fer pràctiques en empreses del sector d’atenció a les persones, o bé per a crear noves iniciatives empresarials. El resultat serà doble: donar treball a les persones aturades i crear activitat empresarial a cada territori. El coordinador de polítiques d’ocupació, Carles Rivera destaca que cal potenciar el desenvolupament del sector d’atenció a les persones.
El projecte ILOQUID està cofinançat pel Ministeri de Política Territorial, amb recursos procedents del Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i les entitats locals participants. Amb la signatura del conveni amb la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Tordera a través de l’Organisme Autònom de Serveis Comunitaris, segueix apostant per la generació de llocs de treball i la millora de la qualificació professional en el sector dels serveis.