IniciNoticiesPolíticaTordera comença a aplicar les restriccions de la fase “excepcionalitat” per la...

Tordera comença a aplicar les restriccions de la fase “excepcionalitat” per la sequera

La captació d’aigua pel servei de boca no preocupa a Tordera, però si l’afectació que poden tenir les restriccions a la pagesia

La sequera que estem vivint a Catalunya des de finals de 2020 continua agreujant-se. Davant la reducció continuada dels nivells dels embassaments, el 7 de març del 2023 l’Agencia Catalana de l’Aigua (ACA) va declarar l’entrada en estat d’excepcionalitat per sequera hidrològica de la unitat en la qual està adscrita Tordera. L’Ajuntament està redactant la nova ordenança reguladora en casos de sequera que s’aprovarà pròximament. Aqualia i Abastaments d’aigües del Tordera també informaran sobre les mesures d’estalvi d’aigua establertes per l’ACA davant l’emergència per sequera a tots els usuaris.

A nivell municipal ja s’aplica la prohibició d’ús d’aigua per al reg de jardins i zones verdes de caràcter públic o privat (excepte el reg de supervivència d’arbres o plantes que es farà gota o a gota o en regadora, de 20:00h a 8:00h), també la prohibició de reg de gespa o la neteja de carrers, clavegueram, paviments, façanes o edificis amb aigua potable. Joan Carles Garcia és l’alcalde de Tordera.

Alcalde sequera 1

Les restriccions també estableixen una dotació màxima de 230 litres per habitant i dia i una reducció de la dotació de reg agrícola en un 40% o la substitució de part dels cabals destinats a reg agrícola per aigües regenerades. L’Alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia es mostra preocupat per la pagesia del poble, atès que la sequera podria afectar la seva activitat.

Alcalde sequera 2

“el que no ens preocupa és la captació pel servei de poble, però si la pagesia del poble”

Des de l’Ajuntament de Tordera es demana responsabilitat individual i col·lectiva per donar compliment a aquestes mesures de restricció del consum d’aigua.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES