IniciNoticiesComerçLa Generalitat impulsa una campanya per promoure el consum d'espècies pesqueres de...

La Generalitat impulsa una campanya per promoure el consum d’espècies pesqueres de proximitat poc conegudes i poc valorades pel consumidor

La iniciativa del Gremi de Peixaters vol donar a conèixer la maire, la canana, el capellà, la cinta, la galera, l’oblada o el peixet de plata

La Generalitat i el Gremi de Peixaters han presentat al Mercat de la Boqueria una campanya (‘El mar et dona més’) per promoure el consum d’espècies pesqueres de proximitat poc conegudes i poc valorades.

Són espècies com la maire, el besuc blanc, la boga, la canana, el capellà, la cinta, el congre, la galera, l’oblada, el peixet de plata, el sorell, les molles o bròtoles, les llisses, el pop blanc o el verat, que es pesquen, són assequibles, tenen excel·lents propietats nutricionals i no són prou conegudes.

El lluç i el salmó, els més consumits

L’any 2022, es van consumir a Catalunya més de 67.000 tones de peix fresc. La major part corresponen a peixos molt populars amb el lluç i el salmó al capdavant, seguits pel bacallà i l’orada, i a més distància, el seitó i el llobarro. Cal tenir en compte que són peixos principalment de fora de Catalunya.

Assequibles a totes les butxaques

Les espècies que ara es promocionen no només són més assequibles per  ala butxaca, si no que ens retornen al nostre patrimoni, cultura i tradició marítima mediterrània.

Amb aquesta iniciativa, també es vol incentivar el consum de peix fresc en general davant la reducció continuada del seu consum els darrers 14 anys, en que amb una baixada del 22%.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES