IniciNoticiesPolíticaEl Ple aprova la creació del Servei comarcal del cicle de l’aigua

El Ple aprova la creació del Servei comarcal del cicle de l’aigua

L’objectiu a llarg termini és poder disposar a la comarca d’un operador 100% públic per a la gestió de l’aigua

El Consell Comarcal del Maresme es dota d’un nou servei que li permetrà dur a terme una gestió integral del cicle de l’aigua absorbint els serveis en alta que ja presta (sanejament i abastament d’aigua potable al Maresme Nord), incorporant projectes de reutilització de l’aigua i obrint la porta a la incorporació dels serveis de sanejament i abastament en baixa en aquells municipis que li deleguin la competència.

L’objectiu és doble. D’una banda donar resposta a l’actual context climàtic que obliga a incorporar un enfocament integral tot impulsant la producció i distribució de l’aigua regenerada i de l’altra, incrementar el control públic en la gestió d’aquest bé tan necessari i escàs. El president del Consell Comarcal, Damià del Clot, ha explicat en declaracions a l’ACN que l’objectiu a llarg termini és poder disposar a la comarca d’un operador 100% públic per a la gestió de l’aigua, un cop s’amortitzin les inversions inicials que són necessàries per poder posar en marxa el servei, xifrades en prop de 18 MEUR.

Clot

“l’objectiu d’una empresa 100% pública en aquest moments, no pot ser”

La forma de gestió del nou Servei comarcal del cicle de l’aigua reverteix aquesta situació tota vegada que es farà a través d’una empresa mixta amb majoria pública (60% pública i 40% privada) durant un període de 15 anys i revisable a partir del desè.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES