IniciNoticiesMedi ambientDetecten un Coipú al tram mitjà de la Tordera

Detecten un Coipú al tram mitjà de la Tordera

Es creu que aquesta espècie ha entrat des de la comarca de la Selva on té presència a la conca del Ter. Hi ha arribat des de França

S’ha detecta al tram mitjà de la Tordera, entre els termes de Sant Celoni i Sant Feliu de Buixalleu, un exemplar de coipú, un rosegador semi aquàtic propi de l’Amèrica del Sud que, en els darrers anys, s’ha estat estenent per les conques de la Muga, el Fluvià i el Ter, a les comarques de Girona, procedent de França. Es reprodueixen amb rapidesa tot i que el 80% moren durant el primer any de vida i com a molt arriben als tres anys.

Amb l’arribada del coipú a la Tordera, no està clar quina convivència pot tenir amb la llúdriga. Segons l’agent rural torderenc, Sergi Fontseca el que si serà preocupant serà la possible afectació del coipú en l’agricultura de la zona.

Coipú Fontseca

“el problema principal que tenim ara és l’afectació que tindrà en l’agricultura, en especial a l’horta”

La Generalitat preveu reduir un 70% la població de l’espècie invasor coipú a les comarques gironines. Actualment, a la demarcació hi ha uns 2.000 exemplars i es concentren sobretot en zones humides. Fins ara es capturaven amb paranys per poder controlar-los, però no és suficient. Per això, per poder prevenir l’expansió, Acció Climàtica ha creat per primera vegada una brigada específica i operativa tot l’any d’espècie exòtica invasora de coipú. Aquesta mesura forma part de les deu accions del Pla de xoc i de control del coipú. Anna Barnadas, és secretària d’Acció Climàtica.

Coipú

El coipú ja havia viscut a la Tordera. Va ser als anys setanta. Provenien d’una granja pelletera local d’on es van escapar exemplars. Amb tot, no va arribar a prosperar una població i l’any 1979 es va donar per desaparegut a la conca. Els experts apunten que la clau és que no es pugui reproduir a la Tordera.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES