IniciNoticiesSocietatL’estació de Renfe de Tordera tindrà places Park&Ride

L’estació de Renfe de Tordera tindrà places Park&Ride

El Govern de la Generalitat ha anunciat la intenció de facilitar la creació els propers anys de 14.677 noves places d’aparcament d’intercanvi modal, popularment conegut com a Park&Ride.

L’objectiu és la instal·lació o rehabilitació d’aparcaments situats a tocar de 102 estacions ferroviàries o d’autobús interurbà de 81 municipis de la regió metropolitana de Barcelona. S’hi podran estacionar vehicles privats de diversos tipus i s’hi oferiran serveis complementaris.

Tordera formarà part d’una d’aquestes localitats. Concretament és en la modalitat d’intercanvi modal secundari (SFXs) on s’habiliten i s’hi instal·len entre 100 i 300 places. En aquesta acció també hi ha estacions com la de Vilassar, Hostalric, Blanes o Calella.

Per fer-ho possible, la Comissió de territori de Catalunya ha aprovat definitivament el corresponent instrument de planejament, el Pla director urbanístic (PDU) dels aparcaments d’intercanvi modal transport públic-vehicle privat a l’àmbit del sistema tarifari integrat de l’ATM de Barcelona. El Pla ha estat redactat per aquest consorci de transport. El PDU parteix de la constatació que la millora de la mobilitat metropolitana cap a un major ús del transport públic requereix habilitar punts d’intercanvi modal. D’aquesta manera, usuaris d’algun tipus de transport privat de curt recorregut poden estacionar amb seguretat el seus vehicles i continuar gran part del seu trajecte en transport públic.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES