IniciNoticiesEducacióJa es coneix el calendari de preinscripció escolar 2023-2024

Ja es coneix el calendari de preinscripció escolar 2023-2024

La Generalitat ja ha fet públic quan s’haurà de presentar aquest tràmit, el pas previ a efectuar la matrícula a les diferents etapes educatives

La Generalitat ja ha fet públiques les dates clau per a la preinscripció a les diferents etapes educatives. Es tracta de les sol·licituds que cal presentar abans d’efectuar la matrícula, i, com sol ser habitual, primer serà el torn de l’educació infantil i primària, gairebé en paral·lel a l’ESO, i posteriorment tocarà fer el tràmit al batxillerat i la formació professional. Repassem a continuació el calendari de la preinscripció escolar.

Preinscripció a l’educació infantil i primària

En el cas dels més petits (dels 3 als 6 anys) i de la segona etapa educativa (dels 6 als 12 anys), la preinscripció començarà com sempre, el 6 de març i fins al dia 20 del mateix mes. Un cop fet aquest primer procés, la matrícula està prevista del 20 al 28 de juny tant a infantil com a primària.

Preinscripció a l’ESO

Pel que fa a l’educació secundària, tindrà el seu torn de preinscripció del 8 al 20 de març. La matrícula, com succeeix en el cas de l’educació infantil i la primària, també es farà del 20 al 28 de juny.

Preinscripció al batxillerat

Els alumnes de batxillerat hauran de fer la preinscripció a la modalitat que hagin elegit entre el 20 i el 26 d’abril. Llavors, hauran d’esperar fins al 22 de juny per a fer la matrícula, que podran efectuar fins al 3 de juliol.

Preinscripció a la Formació Professional

El Departament d’Educació ha avançat uns dies les dates de preinscripció per a la Formació Professional de grau mitjà. És una mesura que arriba després de cursos amb problemes per formalitzar les matrícules dels cicles formatius, ja que alguns alumnes es queden finalment sense la plaça que han demanat, mentre altres graus es queden amb seients buits.

Per a l’FP de grau mitjà

Així, els alumnes de continuïtat de 4t d’ESO podran presentar les sol·licituds per cursar el 2023-2024 un cicle formatiu de grau mitjà o d’arts plàstiques i disseny del 12 al 18 d’abril i la resta de l’alumnat entre el 9 i el 15 de maig.

Per a l’FP de grau superior

Pel que fa a l’FP de grau superior, però, les dates clau són diferents del mitjà. El termini per fer la preinscripció serà del 26 de maig a l’1 de juny mentre que la matrícula s’haurà d’efectuar del 19 al 24 de juliol.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES