IniciNoticiesRegidoriesAjuntament i ADF de Tordera aprofiten la subvenció de la Diputació per...

Ajuntament i ADF de Tordera aprofiten la subvenció de la Diputació per a executar tasques de prevenció d’incendis

Totes les accions s’ha fet gràcies als ajuts per la gestió forestal sostenible que atorga el Departament d’Acció Climàtica i la Diputació de Barcelona.

L’Ajuntament de Tordera i l’ADF de Tordera han realitzat tasques de millora a la xarxa de camins del Pla Municipal de Prevenció d’Incendis Forestals. Les actuacions executades han permès arranjar 20 km dels camins del Pla prevenció d’incendis.

El regidor de medi rural, Xavier Pla, avança el motiu de les actuacions.

Pla treballs forestals 1

“Estem revisant aquest pla per lluitar contra els incendis per fer-lo avançar i millorar”

Aquests treballs han consistit en el repàs i consolidació del ferm, posteriorment s’ha procedit a l’eixamplament allà on l’ample actual no complia amb les dimensions mínimes de la secció de servei. S’han realitzat els moviments de terres i la construcció de sistemes per evacuar l’aigua correctament. Les trenques s’han col·locat cada 25-50 m en funció del pendent longitudinal, donant una curvatura que permeti evacuar l’aigua cap a les vores del camí, evitant-ne el deteriorament. Posteriorment, s’ha procedit a dur a terme l’eliminació dels bassals, xaragalls, pedreguer i altres que dificultaven el correcte pas dels vehicles. Tot seguit, s’han fet les obres complementàries com la redefinició els radis de la corba per al correcte gir dels vehicles que hi transitaran en cas d’emergència, la inclinació de la calçada (el peralt) i els punts destinats al canvi de sentit.

A més, el Regidor Pla ha explicat que un dels objectius propers és abaixar la densitat dels boscos per evitar propagacions d’incendis forestals.

Pla treballs forestals 2

Finalment, una de les tasques que també s’ha dut a terme l’acabat del ferm mitjançant la motoanivelladora amb la finalitat d’adequar i perfilar la plataforma per al pas del trànsit. A més la Diputació de Barcelona ha ofert a Tordera la instal·lació d’un nou dipòsit d’aigua per treballar davant els incendis forestals tan a nivell terrestre com aeri.

Pla treballs forestals 3

Totes les accions s’ha fet gràcies als ajuts per la gestió forestal sostenible que atorga el Departament d’Acció Climàtica, un ajuts que s’emmarquen dins el PDR i compten amb el finançament del fons FEADER.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES