IniciNoticiesRegidoriesS’activen una sèrie de recomanacions i mesures per l’alerta de la sequera...

S’activen una sèrie de recomanacions i mesures per l’alerta de la sequera a Tordera

Unes restriccions que no tenen, de moment, una afectació directa a Tordera però sí que el posa en alerta.

L’Ajuntament de Tordera ha emès un BAN de mesures de restricció en el consum d’aigua per l’alerta de la sequera. Unes restriccions que no tenen, de moment, una afectació directa a Tordera però sí que el posa en alerta. De fet, són prohibicions per l’Ajuntament però només recomanacions pels privats.

L’alcalde de Tordera Joan Carles Garcia ha emes un BAN amb tot un seguit de recomanacions per aconseguir i aplicar un millor estalvi. Tot i així, avança que l’aigua de boca no faltarà de cap manera.

Alcalde aigua 1

“Tenim garantida l’aigua de boca perquè tenim l’obligació de connectar amb la dessaladora de Blanes”

Però per evitar a nivells límit, l’Ajuntament i l’Agència Catalana de l’Aigua ha activat recomanacions i restriccions concretes.

A nivell domèstic, els volums lliurats per a abastament de població no poden superar una dotació màxima equivalent de 250 litres per habitant i dia, incloent les fraccions servides des dels recursos propis municipals.

En piscines, La Utilització d’aigua per l’ompliment de piscines queda limitada als casos següents:

  • El reompliment parcial de piscines que disposin d’un sistema de recirculació de l’aigua, en les quantitats indispensables per reposar les pèrdues d’aigua per evaporació i neteja de filtres i per garantir la qualitat sanitària de l’aigua.
  • El primer ompliment de piscines de nova construcció.
  • En centres educatius, l’ompliment complert o parcial de piscines desmuntables de capacitat inferior a 500 litres destinades al bany d’infants.

Aquestes limitacions no s’apliquen a les piscines d’aigua de mar que s’omplin i es buidin sense connexió a les xarxes d’abastament i de sanejament públiques.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, recorda que una bona forma és mantenint l’aigua de la piscina en bon estat per no haver-la d’estar canviant.

Alcalde aigua 2

Es prohibeix als particulars la neteja de carrers, paviments, façanes i similars utilitzant mànigues d’aigua o altres sistemes que utilitzin una làmina d’aigua per arrossegar la brutícia.

La neteja de qualsevol tipus de vehicle queda limitada als casos següents:

  • Neteja en establiments comercials dedicats a aquesta activitat que compten amb sistemes de recirculació de l’aigua.
  • Fora dels establiments comercials es permet únicament la neteja dels vidres, miralls, retrovisors,llums i plaques de matrícula mitjançant l’ús d’esponja i galleda.
  • També es permet la neteja de vehicles fora d’establiments comercials si és necessari per a mantenir la seguretat i salut de les persones i dels animals.

Resta prohibit l’ompliment total o parcial de fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estètic de l’aigua.

L’ús en granges d’aigua procedent de la xarxa d’abastament d’aigua potable queda limitat a les quantitats necessàries per l’abeurament i neteja dels animals, així com per a la neteja del recinte.

A tot això, el batlle torderenc demana la col·laboració del municipi per seguir recomanacions.

Alcalde aigua 3

Es demana la col·laboració de tothom per fer un ús responsable de l’aigua davant la sequera.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES