IniciNoticiesSocietatLa seguretat ciutadana és la principal preocupació dels torderencs i torderenques,...

La seguretat ciutadana és la principal preocupació dels torderencs i torderenques, segons el Dibaròmetre

Es tracta d’un projecte de la diputació de Barcelona que pretén recollir informació que pugui ser utilitzada en la presa de decisions per part dels governs locals

La diputació de Barcelona acaba de presentar els resultats de l’última onada del Dibaròmetre, l’enquesta sobre percepció ciutadana que s’ha realitzat en 80 municipis de la província que tenen més de 10.000 habitants, i un d’ells és Tordera. Es tracta d’un projecte que pretén recollir informació que pugui ser utilitzada en la presa de decisions per part dels governs locals, sobre aspectes relacionats amb la gestió o la transparència municipal, la proximitat i la suficiència de l’oferta cultural, esportiva i comercial. Aquest són alguns dels resultats més destacats.

Les persones enquestades han assenyalat els 5 problemes més greus que té Tordera. Hi destaca la seguretat ciutadana (17%). Per darrera, la gestió política i municipal (7%), problemes associats amb la immigració (6%), la neteja (6%) i el manteniment dels carrers (6%).

El Dibaròmetre també ha preguntat sobre la gestió municipal, i el 71% de les persones enquestades li han posat una nota que va del 5 al 8. El 20% dels torderencs i torderenques la suspenen.

En clau de transparència, el 48% de les persones enquestades diuen que n’hi ha poca o gens. Sobre el compromís municipal amb la lluita contra l’emergència climàtica. Aquí, el 52 assenyala que és alt.

El 71% dels torderencs i torderenques es manifesten molt o bastant satisfets de viure aquí.

També se’ls ha donat l’oportunitat de llistar els tres serveis millor i pitjor valorats, deixant aquest rànquing:

Com a més valorats: l’enllumenat, el trànsit i la recollida d’escombraries i els menys valorats: oportunitats de feina, accés a l’habitatge i transport públic. Els resultats del Dibaròmetre s’han obtingut a partir de la realització de 400 enquestes telefòniques, seguint quotes de sexe i edat.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES