IniciNoticiesPolíticaL’Ajuntament de Tordera aprova el pla de Bon Govern per unanimitat

L’Ajuntament de Tordera aprova el pla de Bon Govern per unanimitat

Una acció que des del govern asseguren que no canvia gaire respecte a Tordera ja que molts ajuntaments ja tenien “sumatitzat aquest codi ètic”, com afirma l’alcalde Joan Carles Garcia.

El Ple de l’Ajuntament de Tordera del mes d’octubre va aprovar per unanimitat el document del Pla de Codi Ètic, Bon Govern i Transparència dels càrrecs electes. Es tracta d’un document que els càrrecs electes aproven tot declarant que compleixen la transparència i compliment de la normativa.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles, Garcia, explica que aquesta aprovació suposa també una explicació de cares a la ciutadania i vot de transparència. Sobretot quan l’administració ha d’afrontar llargs processos burocràtics quan entitats o ciutadans demanen emprendre activitats. Un temps que normalment s’allarga degut a la lentitud burocràtica –processos tècnics- i no pas per tendències polítiques. Un pla, doncs, que ha d’ajudar als ciutadans a conèixer els drets i deures de regidors. Ho detalla l’alcalde i representant de Junts per Tordera.

Bon govern alcalde

Des de la CUP, confirmen que des de fa anys que ells ho estan complint i esperaven que tothom ho fes, malgrat no tenir aquest pla sobre la taula. Oriol Serra celebrava també que aquest pla ajudi als ciutadans a entendre els drets i deures dels regidors.

Bon govern CUP

+Tordera celebra que aquesta directiva garanteixi la gestió dels diners públics de la forma més correcte possible. Presenta el vot favorable Xavier Pla.

Bon govern +Tordera

Un vot favorable que compartien des de Ciutadans. És Miriam Rocabruna.

Von govern Cs

En Comú Podem remarca que el debat seria com aplicar aquestes mesures del codi de conducta. Malgrat això, Salvador Giralt presenta el vot favorable.

Bon govern Podem

Des d’Esquerra, Jovent Republicà i Gent de Tordera veuen en bons ulls la mesura i presenten el vot favorable. Tot i així, asseguren que molts contractes que s’ha fet fins ara no hi serien si aquesta mesura s’hagués aplicat abans. Ho detalla Marta Paset.

Bon govern ERC

En aquest sentit, l’alcalde Joan Carles Garcia ha demanat la correcció d’afirmacions per “acusar als treballadors de la casa” respecte els contractes.

Bon govern alcalde 2

Amb els vots favorables del govern de Junts per Tordera i el PSC, la moció va quedar aprovada per unanimitat. Aquesta mesura és imposada per l’Estat Espanyol a tots els Ajuntaments per tal que el país pugui optar, també, a les ajudes Next Generation de la Unió Europea. Una acció que des del govern asseguren que no canvia gaire respecte a Tordera ja que molts ajuntaments ja tenien “sumatitzat aquest codi ètic”, com afirma l’alcalde Joan Carles Garcia.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES