IniciNoticiesPolíticaS'endureixen les penes als condemnats per cometre furts de manera reincident

S’endureixen les penes als condemnats per cometre furts de manera reincident

A partir d’ara, els delinqüents que cometin furts valorats en menys de 400 euros tindran condemnes d’entre 6 i 18 mesos de presó

A principis de setembre va entrar en vigor la reforma del Codi Penalper endurir les penes als condemnats per cometre furts de manera reincident.

La principal novetat és que, a partir d’ara, els delinqüents que cometin furts valorats en menys de 400 euros tindran condemnes d’entre 6 i 18 mesos de presó. Això sempre que al culpable l’hagin condemnat almenys per tres delictes d’aquesta magnitud i la suma de tots els objectes furtats superi els 400 euros. 

Fins ara, aquest tipus de furts només es castigaven amb multes. Aquesta modificació, però, és un primer pas perquè la intenció és endurir encara més el delicte de furt, ja que la policia ha deixat clar que és una tendència que va en augment, sobretot després de la pandèmia.

El diputat al Congrés dels Diputats del PSC i portaveu de Justícia, Paco Aranda va ser dimarts a Tordera per explicar els motius del canvi de legislació i els resultats que n’esperen.

Furt Aranda 1

“potser haurem d’esperar una miqueta per valorar el resultat, però creiem que serà una bona eina”

Aranda assegura que s’han de fer actuacions paral·leles, per tal que aquest canvi de legislació sigui un èxit.

Furt Aranda 2

Aquesta era una reivindicació que els socialistes de Tordera i d’altres municipis del Maresme havien demanat durant anys. Així ho apuntava el regidor de seguretat, Rafa Delgado.

Furt Delgado

El furt multireincident suposa una autèntica xacra que costa 300 milions d’euros a l’any a les administracions públiques espanyoles i genera unes pèrdues de 1.800 milions d’euros anuals en el comerç, la qual cosa es tradueix en destrucció d’ocupació, inseguretat i alça de preus

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.