IniciNoticiesPolíticaQuim Forn presenta a Tordera el llibre “Aquell Octubre”

Quim Forn presenta a Tordera el llibre “Aquell Octubre”

Un llibre on es posa en valor la feina de milers de persones, també a Tordera, que van posar en perill la seva integritat per garantir el legítim dret de la societat catalana a votar i a decidir el seu futur.

La biblioteca de Tordera va acollir ahir a la tarda la presentació del llibre “Aquell octubre” de Quim Forn, com un acte commemoratiu de l’1-O.

En 115 pàgines d’àgil lectura, el llibre reconstrueix, a través dels 200 testimonis recollits, com es va posar en marxa el dispositiu a partir del juny del 2017 per celebrar un referèndum que havia estat declarat il·legal pel Tribunal Constitucional, i per això van tenir que actuar de forma clandestina. El conseller Quim Forn recordava que el llibre posa en relleu la força de la gent.

Balanç Forn 1

“un poble unit i amb un objectiu comú, no pot perdre mai”

Entre els testimonis alguns relaten com se’ls contacte de forma directa o a través de missatges encriptats, i van ser designats com a ‘contacte zero’. Com en una piràmide, la seva funció era triar cadascun a diferents persones de la seva màxima confiança per assignar-los determinades funcions de l’operatiu que va custodiar les urnes -en sostres falsos, en teulades, en tractors i en una infinitat d’amagatalls- davant del risc que fossin requisades en un eventual registre policial i es va encarregar de fer-les arribar als col·legis electorals de tot el país. La candidata de Junts Tordera a les properes municipals valorava molt positivament l’acte.

Balanç Forn 2

Un llibre on es posa en valor la fina de milers de persones, també a Tordera, que van posar en perill la seva integritat per garantir el legítim dret de la societat catalana a votar i a decidir el seu futur.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES