IniciNoticiesSalutEl CAP Tordera començarà a vacunar contra el papil·loma humà a partir...

El CAP Tordera començarà a vacunar contra el papil·loma humà a partir d’octubre

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va aprovar la vacunació en ambdós gèneres per tal de garantir-ne la seguretat per igual

Coincidint amb l’inici del curs escolar, el Departament de Salut ha iniciat de forma progressiva la vacunació als centres educatius catalans contra el virus del papil·loma humà (VPH) a tot l’alumnat de 6è de primària, noies i nois d’11 i 12 anys, tal com es va anunciar el mes de maig d’aquest any. La inclusió d’aquesta vacuna al calendari de vacunacions sistematitzat garanteix l’equitat de gènere i la protecció, també en nens, davant la infecció pels genotips de VPH inclosos en les vacunes.

El Centre d’Atenció Primària (CAP) de Tordera ha elaborat un calendari de vacunació contra el virus del papil·loma humà. Una vacunació que als centres de Tordera començarà a finals d’octubre tal com explica el director del CAP, Leonardo Heredia.

Heredia 1

“La vacunació es durà a terme a finals d’octubre o novembre directament als col·legis”

El dia de la vacunació els infants han de portar el llibre de vacunes perquè les infermeres les hi puguin registrar, amb prèvia autorització dels pares i mares. El vaccí consta de dues dosis i la segona s’administra 6 mesos després. Les infermeres es tornaran a desplaçar als centres per completar la pauta.

Així mateix, el director del CAP també explica que a finals d’any es començarà a vacunar a majors de 80 anys contra l’herpes zoster.

Heredia 2

La calendarització de la vacunació al CAP Tordera la gestiona un equip professional del centre torderenc. Abans de posar les vacunes, les infermeres realitzen a cada infant una sèrie de preguntes protocol·làries per assegurar que el procés es fa amb total seguretat. Els pares i les mares dels infants han hagut d’autoritzar la vacunació prèviament i els infants van a l’escola amb el llibre de vacunes on, les infermeres, registren la vacuna que els hi posen. Al cap d’uns mesos d’haver rebut la primera dosi de la vacuna, les infermeres tornaran a l’escola a posar les segones dosis.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES