IniciNoticiesRegidoriesLa regidoria de Medi Rural denuncia el sobrecost que genera als agricultors...

La regidoria de Medi Rural denuncia el sobrecost que genera als agricultors la Llei de residus aprovada per l’Estat Espanyol

La llei obliga a reciclar les restes vegetals de les explotacions agrícoles i prohibeix les cremes controlades

El Congrés dels Diputats va aprovar, el mes d’abril, la Llei de Residus i Sòls contaminats per una economia circular. Una normativa que, inicialment, ha de prioritzar el reciclatge de les restes vegetals mitjançant un tractament biològic, és a dir un compost de les restes vegetals de tota l’explotació agrícola. Això en substitució de les cremes controlades que s’han estat fent fins ara.

Segons afirma el regidor de Medi Rural Xavier Pla, la posada en pràctica d’aquesta llei és una “mala notícia” si bé a la pràctica obligar a fer un compost “genera un sobrecost en un sector que ja veu molt justos el seu marge de benefici”.

Pla cremes 1

“Això suposa un gran increment dels costos i, per tant, és una mesura que el sector no pot suportar”

El regidor Pla afirma que generar un compost és una bona opció “quan és viable econòmicament” però que per no enfonsar econòmicament el sector cal restablir el sistema de cremes forestals controlades dels residus agrícoles. Una mesura que, de retruc, incrementarà el cost de gestió forestal tan privat com públic.

Pla cremes 2

A tot això, el regidor valora molt negativament aquesta llei aprovada pel govern espanyol. A més, manifesta el desacord en el fet  que l’Estat no ha ofert cap mena de finançament pels agricultors per sufragar aquests costos.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES