IniciNoticiesComerçEl projecte de l’Obrador Compartit de la Baixa Tordera afronta la fase...

El projecte de l’Obrador Compartit de la Baixa Tordera afronta la fase d’obres

Aquest setembre comencen les obres al local de Blanes, mentre es preparen els plans de viabilitat econòmica i governança

La regidoria de Medi Rural de l’Ajuntament de Tordera va impulsar, fa uns mesos, en col·laboració dels ajuntaments de la zona, els tràmits i la investigació per conèixer la viabilitat de crear un obrador pels pagesos i productors de La Baixa Tordera.

L’objectiu d’aquest espai serà el d’oferir als productors agroalimentaris de la zona un espai i una sèrie de recursos compartits per a transformar els seus productes, reduir les minves i donar una segona oportunitat a les peces hortícoles que no tenen cabuda al mercat, per qüestions d’estètica, calibre o excedent.

La Fundació Emys, impulsora del projecte, explica que les produccions que podran sortir d’aquest obrador seran, sobretot, conserves, brous, cremes, salses i melmelades, i que la pagesia està especialment interessada a poder treballar-hi el tomàquet, que genera molta minva a finals de temporada. El regidor de Medi Rural, Xavier Pla, destaca la importància de tenir un obrador compartit.

Pla obrador

“dins l’espai agrari és aprofitar els excedents que tenen els pagesos i elaborar un semielaborat”

Després de presentar el projecte d’obres per al local de Blanes, es preveu que les tasques de reforma i adequació de l’espai comencin en breu, finançades en un 50% amb una subvenció de la Generalitat de Catalunya que prové del Fons Europeu de Desenvolupament Regional. Un altre 25% del pressupost serà aportat per part de la Diputació de Girona i esperen poder completar el 25% restant amb les aportacions dels ajuntaments de l’Espai Agrari de la Baixa Tordera i “altres fonts que puguin anar sorgint més endavant.. A més de les obres, aquesta tardor també s’iniciarà el pla de viabilitat econòmica del projecte i el pla de governança. Finalment, l’obertura i entrada en funcionament d’aquest obrador compartit està prevista per a finals de 2023.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES