IniciNoticiesEducacióS’avança el curs escolar i dilluns vinent comencen les classes a infantil...

S’avança el curs escolar i dilluns vinent comencen les classes a infantil i primària

El nou curs escolar 2022-2023 a Catalunya arriba amb força canvis. Dilluns vinent els alumnes d’infantil i primària tornaran a les aules amb una rutina diferent de la que estaven acostumats. I és que ho faran amb modificacions importants al calendari i en els horaris. Uns canvis que han despertat les crítiques dels sindicats i les famílies, que denuncien manca de consens, previsió i organització. Com a protesta, la comunitat educativa ha convocat una vaga d’ensenyament el 7 i el 28 de setembre i diverses jornades reivindicatives.

Una de les novetats més destacades és la nova data de l’inici del curs escolar 2022-23, que farà tornar a les classes el 5 de setembre els alumnes d’educació infantil i primària. En el cas de l’ESO, el batxillerat i formació professional, el curs començarà el 7 de setembre. Es tracta d’una “racionalització” del calendari que segons el Govern s’ha fet per equiparar el curs a la resta de països europeus.


Els alumnes tornaran abans, però guanyaran un dia de vacances de Nadal, plegaran el 21 de desembre i tornaran el 9 de gener. El curs acabarà el 22 de juny pels cursos d’infantil i primària i el 20 de juny pels de secundària i batxillerat.

Una de les altres novetats és la reducció de la jornada durant tot el setembre. Els alumnes entraran a l’escola a les nou del matí i plegaran a la una del migdia. Per compensar-ho i facilitar la conciliació amb la vida laboral dels pares, els centres oferiran servei d’activitats d’oci fins a les 16:30h.

Aquests canvis han aixecat polèmiques entre els sindicats de mestres i les associacions de famílies amb mobilitzacions i vagues durant els primers dies de curs. De moment, hi ha dues jornades convocades. La primera serà el 7 de setembre, primer dia lectiu pels alumnes de secundària, i la segona el 28 de setembre. Els professors tornaran a sortir al carrer per reclamar reduir una hora lectiva i revertir totes les retallades, ja que Catalunya és l’únic territori de l’estat que no ha recuperat els nivells d’abans de la crisi del 2008. El departament està disposat a contractar 1.400 mestres més aquest curs, però per fer-ho vol tenir un acord amb els docents.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES