IniciNoticiesSocietatEls contenidors d’Humana recuperen 19.089kg de roba usada a Tordera

Els contenidors d’Humana recuperen 19.089kg de roba usada a Tordera

L’entitat sense ànim de lucre ha recuperat 19.089 kg de gener a juny per 16.502 en el mateix període de l’any passat: és un increment del 15,7%.

La recollida selectiva i la gestió del residu tèxtil d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo han permès recuperar més de 19 tones a Tordera durant el primer semestre; l’equivalent a 77.300 peces de roba. El 90% tindran una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge, dos elements claus per a l’economia circular i la creació i manteniment de llocs de treball de qualitat (ocupació verda). A més, aquesta gestió del residu tèxtil ha evitat l’emissió de 116 tones de CO2. 

L’entitat sense ànim de lucre ha recuperat 19.089 kg de gener a juny per 16.502 en el mateix període de l’any passat: és un increment del 15,7%. El portaveu d’Humana, Joan Carles Montes, en fa una valoració.

Humana 1

“Si augmentem la recollida selectiva és una bona notícia”

El residu tèxtil (la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no s’utilitzen) es diposita en els contenidors de fàcil accés, que es buiden periòdicament per a garantir-ne un bon servei. Les 77.300 peces de roba recuperades es classifiquen a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental). Aquest procés permet la revenda i reutilització d’aquestes peces. Uns beneficis que van íntegrament destinats a projectes socials. Els explica Joan Carles Montes.

Humana 2

La reutilització del tèxtil contribueix a lluita contra el canvi climàtic: per cada kg de roba recuperada (i que no acaba en un abocador per a ser incinerat) s’evita l’emissió de 6,1 kg de CO2, segons un estudi de la Federació Humana People to People. Les més de 19 tones recuperades a Tordera per Humana han evitat l’emissió de 116 tones de CO2.

DEIXA UNA RESPOSTA

Siusplau, escriu el teu comentari!
Nom:

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

ÚLTIMES NOTÍCIES