IniciNoticiesSocietat ELS MOSSOS D'ESQUADRA DETENEN UN DOS TORDERENCS INVOLUCRATS EN UNA PRESUMPTE...

ELS MOSSOS D’ESQUADRA DETENEN UN DOS TORDERENCS INVOLUCRATS EN UNA PRESUMPTE ESTAFA DE FALSEDAT DOCUMENTAL, JUNTAMENT AMB 7 PERSONES MÉS.

Els Mossos d’esquadra han detingut durant un operatiu policial a 9 persones, entre elles dos torderencs, com a presumptes autors dels delictes de furt, estafa, falsedat documental, intrusisme professional i salut pública.

L’investigació es va engegar arran d’una denúncia presentada per la Direcció de Recursos Sanitaris al mes de juny passat. El mossos van iniciar una investigació contra la existència d’un o diversos grups que obtenien de forma fraudulenta el medicament NORDITROPIN, hormona de creixement, mitjançant la falsificació de receptes del CAT-SALUT.
Un error d’un dels correus del grup que anaven a les farmàcies a adquirir el producte va provocar les primeres sospites. En una de les compres, el titular de la targeta sanitària presentada no coincidia amb el nom del suposat pacient escrit a la recepta. Però el frau també va quedar al descobert per les inspeccions del Departament de Sanitat
Aquesta instància va remetre un informe sobre el cas als Mossos d’Esquadra, que van començar a vigilar les farmàcies on s’havien detectat compres fraudulentes. Així es van produir les dues primeres detencions, a Tordera, a final de setembre: un noi i una noia del nostre poble, de 31 i 30 anys respectivament, que feien de correus.

L’ investigació va continuar i es van detenir set persones més, a Mataró, Granollers i Barcelona. En aquesta fase es va detenir el suposat cap del grup, un barceloní de 26 anys que havia treballat eventualment en un Centre d’atenció primaria. Aquest jove havia aprofitat la seva època com a administratiu en el centre per aconseguir talonaris de receptes, codis de barres per validar-les i còpies de targetes sanitàries reals, a més d’un tampó amb la signatura i el número de col·legiada d’una metgessa.
Amb tot aquest material, ajudat pels correus, podia adquirir medicaments d’ús restringit i preu elevat per pocs diners. Les capses amb tres dosis de Norditropin, amb un preu de 1.122 euros, costaven al grup només tres euros. Després, les revenien per 600 euros a gimnastes amateurs, porters de discoteca i actors de cinema pornogràfic. Alguns dels clients van contactar amb els venedors mitjançant un web a Internet.

La policia va comissar, en els cinc pisos que va escorcollar durant l’operació Gin-kana, 382 receptes en blanc i disset de preparades per utilitzar. També va trobar 171 etiquetes de validació, 35 targetes sanitàries, set capses de Norditropin i 200 capses més d’altres anabolitzants, antidepressius i tranquil·litzants. L’estafa, segons els càlculs policials, ha estat de 150.000 euros, però podria haver arribat als 300.000 euros si el grup no hagués estat descobert.

ÚLTIMES NOTÍCIES